Tuorein sisältö

Ex-Motörhead-rumpali joutuu varmaan varomaan, ettei nukahda rumpujen taakse Scorpionsin keikoilla - ei todellakaan!

14.02.2021 klo 20.01 | Luettu: 686 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Motörheadista tuttu rumpali Mikkey Dee soittaa nykyään Scorpionsin miehistössä Motörheadin tarun päätyttyä kuusi vuotta sitten Lemmy Kilmisterin kuolemaan.

"Drum For The Song" -podcastissa Motörhead-kitaristi Phil Campbellin poika Dane kyseli Mikkeyltä suurimmat erot Motörheadissa ja Scorpionsissa soittamisessa.

Mikkeyn mukaan rumpalin duuni Scorpionsissa on vaativampaa kuin Motörheadissa - vaikka moni luulee toisin.

Scorpionsin keikoilla Mikkey joutuu varomaan, ettei nukahda kesken keikkaa - ei todellakaan!

"Scorpionsissa soittaminen on paljon vaativampaa kuin koskaan Motörheadin kanssa, siis fyysisesti. Jos alkoi hengästyttämään, vinkkasin vain Philille tai Lemmylle, että pidetään pieni tauko. Otettiin ryyppy ja säädin hieman kalustoa. Heitä ei tarvinnut suostutella pienen tauon pitämiseen. Olutta ja juteltiin vaikka yleisölle. Mutta Scorpionsin kanssa lavatuotanto määrittää tahdin. Kaikki menee screenien kanssa samaan tahtiin. Lavalla tapahtuu niin paljon enmmän kuin Motörheadin keikoilla".

"Scorpionsin keikoilla jokainen show on täsmälleen saman pituinen - minuutilleen. Siis minuutti, korkeintaan kaksi ja kyseessä ovat kahden ja puolen tunnin keikat".

Vaikka keikkasetissä on akustinen osuus, reilu 40 minuuttia mennään "sata lasissa" - edes rumpukapuloiden vaihtamiselle ei jää aikaa!

"Motörheadin kanssa keikat kestivät yleensä noin 90 minuuttia. Kun soitimme festareilla ja useamman bändin kanssa, 60 tai 70 minuuttia. Motörheadissa pystyimme itse vaikuttamaan keikkasettiin. Phil vaihtoi kitaraa tai kävi lavan takana veskissä. Lemmy saattoi kadota lavalta, eikä kukaan tiennyt milloin hän tulisi takaisin. Saatoimme vetää keikan läpi tilanteen mukaan".

(Blabbermouth.net)


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Tänään tasan 25 vuot... Suurmestarin toinen ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova