Tuorein sisältö

Snowpiercer 2-6: ei Snowpierceriä, eli paras jakso aikoihin

02.03.2021 klo 23.00 | Luettu: 1816 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 6:
Many Miles from Snowpiercer


Jakso pysyy mailien päässä siitä, mistä sarja kertoo. Innostuin heti! Onko se hyvä?

Jennifer Connellyn hahmo vaeltaa jääkaudella avaruuspuvussa kohti tutkimusasemaa ottaakseen yhteyden sääpalloihin. Muona on vähissä, eikä asemalta löydy lavallista Jalostajan hernekeittoa, vaan kannibalismin merkkejä. Hidastempoisesti Connelly painelee nappeja ja hallusinoi nahistelevansa muiden kanssa. Väitetysti planeetalla ei voi elää. Näkikö hän juuri rotan, vai onko hän Pieni tulitikkutyttö?

Houreet Sean Beanin kanssa laajentuvat takaumiksi, jotka näyttävät johdon näkökulmasta Snowpiercerin lähdön. Maailma oli vasta kaatumassa, joten bisnesmies Bean oli hillitympi mulkvisti kuin nykyään ja enteistä huolimatta Connelly yllättyi äijän kylmäverisyydestä. Tiedämme naisen pudottaneen kyydistä Beanin ja tyttärensä, mutta vasta nyt on aikaa antaa näille käänteille hitusen painoa, kun jakson ei tarvitse poukkoilla vilkaisemaan mustan pörssin diilejä ja veturimiesten heiluttelua.

Näiden sarjojen pitäisi rajata jaksot juuri näin. Yksinäinen selviytymistarina ja omien tekojen märehtiminen rimmaavat. Connellyn hahmo on jäykkä, mutta aikaa saadessaan Connelly tekee siitä ominaisuuden: nyt tunnen tämän hahmon.

Kuten mainittua, edellisen jakson lopetus saattoi olla käännekohta, vaikkei se siltä tuntunut. En odota jännityksellä selvennyksiä sille, mutta yleisesti ottaen se voi toimia, että "kaaoottisen kohahduksen" jälkeen pidetään laajempaa kokonaisuutta tai yksilön näkökulmaa pohdiskeleva tauko ja tämä jakso pohtii molempia.


Keskiarvo 16 jakson jälkeen:


< Jakso 2-5 --- Jakso 2-7 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Koronavirus siirtää ... Lovecraft Countryn t... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova