Tuorein sisältö

Snowpiercer 2-7: uusi kapina alkaa ja syihin erehtyy jopa uskomaan

09.03.2021 klo 23.00 | Luettu: 1664 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 7:
Our Answer for Everything


Pahis rikkoi rauhan tapattamalla taktisesti hännystelijöitään. Perusmöykkää maustaa sekin, että sankarin jäykkä yritys harrastaa diplomatiaa saattaa olla se viimeinen kipinä, joka ajaa kansan toistensa kurkkuihin kiinni. En aluksi välittänyt siitä, että pahiksen kätyreitä jäljitetään, koska en kokenut tuntevani epäiltyjä, mutta kaiken jälkeen nyökkäsin sille idealle, että paljastunut uskoo "aatteeseen" enemmän kuin elämäänsä.

Emäntä (kuvassa) on virallisesti kiehtovin junassa oleva hahmo. Hetki sitten hän oli valmis palaamaan pahiksen kylkeen, mutta hän alkaa oivaltaa tahtovansa emännöidä yhteisöä oikeasti eikä tavallaan. Hän katuvaisena auttaa pikkutyttöä, jonka äidin silpomiseen hän osallistui silloin, kun yhteisö tarkoitti eliittiä. Se on jopa terävää, että kun julistepoika on valmis uhraamaan kätensä kaverin vuoksi ja mokansa tiedostaen, emäntä tulee avuksi synneistään myöskin avautuen. Kummallisen näköisen pahistädin kesyyntymisen täytyy olla aitoa sisältöä, vaikka olisinkin miesversio bimbosta, joka kirjoittaa psykopaateille vankilaan.

Pahiksen hovimestarin funktio vaikutti olevan se, että pyydettäessä hän tappaa itsensä korostaen pahiksen pikkumaisuutta ja saatanallista karismaa. Nyt hän onkin hengissä, jotta pahiksen kaksinaamainen tyttöystävä voi aivopestä hänet uudestaan. Se on lähinnä sekavaa, mutta yhdessä kaikki mainittu muodostaa teeman, jonka erinomainen visuaalinen idea huipentaa lopussa. Juna kulkee hetken korkkiruuvimaisesti. Matkustajat voivat punaisilla lyhdyillä viestittää vastapäisille vaunuille, kannattavatko he pahista. Kausi tuntuu hetken saavutuksiaan suuremmalta.


Keskiarvo 17 jakson jälkeen:


< Jakso 2-6 --- Jakso 2-8 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Gillian Anderson pal... Kaikkien aikojen iso... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova