Tuorein sisältö

Svart Records julkaisee Hurriganesilta livenauhaa

18.03.2021 klo 10.46 | Luettu: 1091 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Svart Records julkaisee heinäkuussa Hurriganesin kaksi kokonaista keikkaa vinyyli- sekä CD-bokseina. Kyseessä on 39 kappaleen mittainen matka aikaan, jolloin "Ganes" oli raivokas, alkukantainen ja nälkäinen - ja elävänä yleisön edessä ennen läpimurtoaan.

Neljän vinyylilevyn tai kolmen CD:n kokonaisuudet ovat myös kiinnostavia dokumentteja 1973 ilmestyneen ensilevytyksen Rock’n’roll All Night Long synnystä, sillä nauhoitukset teki Love Recordsin palkkaamana Måns "Mosse" Groundstroem. Mossen nauhoista Klaukkalan keikka kesäkuulta 1973 päätyi debyyttialbumille, ja nyt julkaistavat aiemmat nauhoitukset jäivät syrjään. Vuosikymmeniä levy-yhtiöiden varastossa pölyyntyneet nauhat julkaistaan nyt vihdoin kokonaisuutena.

Boksilta löytyvistä Haminan (21.3.1973) ja Helsingin (24.3.1973) työväentalojen keikoista on aiemmin kuultu osa Live In Hamina -albumilla, mutta pian julkaistavalta järkäleeltä löytyvät vihdoin molemmat keikat kokonaan. Jotta kuuntelu olisi nautittavampaa, biisien välejä on hieman editoitu lyhemmäksi ja pienet äänitysvirheet sekä kitaran virittelyt on napsittu pois. Helsinki and Hamina All Night Long sisältää varhaisia versioita myöhemmin julkaisuista klassikoista (Roadrunner, Slippin’ And Slidin’), oivallisia lainakappaleita sekä ison kourallisen ennen julkaisemattomia, levyttämä jääneitä biisejä.

Hamina and Helsinki All Night Longin valokuvamateriaali on peräisin tältä aikakaudelta. Valokuvaaja Risto Vuorimies kulki yhtyeen mukana ja ikuisti kamerallaan tunnelmia niin Haminassa kuin Helsingin konserttien tiimellyksessä. "Haminan kuvat ovat pääasiassa soittokuvia, vain jokunen otos takahuoneesta tai väliajalta, jolloin Pelle Miljoona, anteeksi nuori Petri Tiili, innostui poseeraamaan palkintokaapin edessä. Hän oli myös näyttävästi selällään lavan reunalla, kun bändi takoi ohjelmaansa", Vuorimies muistelee.

Hurriganes - Hamina and Helsinki All Night Long ilmestyy 2.7.2021 (Neljän LP/kolmen CD:n paketit).


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Niin että mitä Kriss... Suomalaisdraama kiin... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova