Tuorein sisältö

Eri aikakausille sijoittuva Green Lantern -sarja löysi ensimmäisen, kyseenalaisen sankarin

03.05.2021 klo 16.40 | Luettu: 521 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Klassikkosankari Green Lantern eli Vihreä lyhty tavoittelee valtavirran suosiota HBO-sarjan keinoin. Vihreä lyhty on tähtienvälisen poliisijärjestön agentti, joka kykenee tekemään voimasormuksella periaatteessa mitä tahansa. Modernit sarjakuvat ovat painottaneet vihreästä valosta luotuja objekteja.

Ratched- ja American Horror Story -sarjoista tuttu Finn Wittrock on ensimmäinen sarjaan kiinnitetty näyttelijä. Hän tulkitsee Guy Gardneria, joka on yksi Vihreistä lyhdyistä. Gardner on vöyhöttävä ääri-isänmaallinen testosteronipommi ja silti omalla tavallaan mukava mies. Hänet tunnetaan mm. antisankarimaisista otteista, aivovauriosta ja siitä, että Batman voitti hänet yhdellä lyönnillä, kun hän ryhtyi aukomaan.

Sarjassa Gardner on kärjistys 1980-luvun tunnelmista. Muillakin vuosikymmenillä ja planeetoilla vieraillaan. Ensimmäinen Vihreä lyhty Alan Scott esitetään 1940-luvulla seikkailevana FBI-agenttina, joka salaa homoseksuaalisuutensa. Vihreä lyhty luotiin 1940-luvulla, Scott tuli kaapista vuonna 2012 ja FBI värväsi hänet vasta nyt.

Lähde: Variety

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Britney Spearsin som... Uusi Suurin pudottaj... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova