Tuorein sisältö

The Handmaid's Tale 4-9: hyvin menee, kun edes jakso nimeltä Edistys ei etene

14.06.2021 klo 21.40 | Luettu: 713 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4 - Jakso 9:
Progress


Pelimerkit tuntuvat hämmentävän heikoilta, kun ilmeisilläkään ei pelata.

Tytär pitää saada takaisin. June kilauttaa edelliselle isännälle. Äijän kyynisyyden ja empatian yhdistelmän voi ymmärtää, mutta keskustelu ei mene yksityiskohtiin, joten pitää itse kelata, että äijä auttoi lapsia pakenemaan, mutta nyt hän ehdottaa muutaman lapsen palautusta kompromissina, koska hän on asemastaan ja kotimaastaan ja universumista sitä mieltä, että...?

Mielestäni tietty hetki 3. kaudella vahvisti, että äijä tietää, että June antoi hänen vaimonsa kuolla. Se on syy naljailla, mutta asiasta ei puhuta. "Hienovaraisuus" on liian hienovaraista, kun tulkintoja ei voi ankkuroida.

Konkretiaa olisi helpoimmin se, jos diktatuuria edustaisi yhä alkuperäinen isäntäpari, jolle June kilauttaisi tietenkin puhuakseen yhteisestä lapsesta esikoisensa ohella. Se pari on vankina ja nyt jo valmis pettämään diktatuurin. Ainoa diktatuurista tykkäävä hahmo, jolla on nimi, on pahismummo. Diktatuuria vastustava pikkuemäntä, jonka suhde Juneen oli lupaava kauden alussa, palaa sarjaan joutuakseen mummon nöyryyttämäksi. Miksi?

June syyllistyy tappouhkaukseen saatuaan tietää entisen isännän avunantosopimuksesta. Peli on melko pitkälti menetetty: ymmärsin yhä Junea tässä tilanteessa, mutten elänyt tunteessa mukana. Sarja näppärästi alusti tarinaa pimeälle puolelle vajoavasta Junesta, mutta hylkäsi ilmeiset mahdollisuudet. Jos June vain sähisee, sarja vain muistuttaa mokistaan. Jos June aikoo tempaista kauden päätöksen kunniaksi, rakas krottikalamme todennäköisimmin hyppää hain yli.


Keskiarvo 45 jakson jälkeen:


< Jakso 4-8 --- Jakso 4-10 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Rikoksia ja jännitys... Barbaarit Jason Momo... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova