Tuorein sisältö

The White Lotus 4/6: jauhot sopivat nenään kuin nenä pyllyyn

02.08.2021 klo 23.10 | Luettu: 537 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Osa 4:
Recentering


Nostan kulmia, kun minisarja tarvitsee uusia hahmoja edetäkseen raiteilla. Se selitetään, että rikkaat ja tekopyhät valkoiset lomailevat varastetulla maalla. Tyttö aikoo viedä kaverinsa jätkän, joka varkaudesta puhui. Kun kehnoksi journalistiksi tylytetty pikkuvaimo haaveilee "urasta" hyväntekeväisyyden parissa, anoppi ilmestyy ylistämään sitä kivaksi harrastukseksi. Takertuvainen täti iskee sedän, vaikka hän lupasi puhua hierojan kanssa bisneksistä.

Sanoma on "oikea" virallisesti ja mielestäni. Ajoitus tekee satiirista ajoittain hauskaa ja kaikkea katsoo. Hahmojen pitäisi nähdä neniään pidemmälle. Kokeillaan samaa: nautimmeko "oivaltavasta satiirista", vai siitä, että hotellinjohtajan alkoholismi etenee?

Sekakäyttö tekee tyypistä epävakaan. Hän muistaa tavallaan väärin, että asiakas ehdotteli homostelua, joten siksikin hän muikistelee. Huipennus on graafinen HBO-hetki, jossa hän jää kiinni homoseksistä. Akti tapahtuu alaisen kanssa ja pillerit ovat pöydällä, joten on ehkä tarkoitus ajatella, että hänen arkkivihollisensa aikoo kannella muusta kuin suuntautumisesta.

Hahmot sanovat, että "narratiivi" saisi nykyään siirtyä pois valkoisen heteromiehen näkökulmasta, mutta on piste, jonka jälkeen sen näkökulman harrastaminen ei ole tuplaironiaa (?), vaan sen näkökulman harrastamista. Jos huipennus mukailisi sitä kliseetä, jossa sankari makoilee alasti kukkapedillä odottaen uhria, jota hän luulee suostuvaiseksi, se olisi vähemmän uskottavaa, mutta silloin olisi selvempää, mille on tarkoitus nauraa.

Koin monien juonien olevan tauolla, vaikka ideoita terävöitetään.


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Jakso 3/6 --- Jakso 5/6 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< SaariHelvetti tiedot... Ihmislihaa himoitsev... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova