Tuorein sisältö

Synti ja häpeä: Taru sormusten herrasta hylkäsi Uuden-Seelannin

13.08.2021 klo 13.45 | Luettu: 1735 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Amazonin nimeämätön Taru sormusten herrasta -sarja alkaa ensi vuoden syyskuussa. Ensimmäinen kausi filmattiin Uudessa-Seelannissa, jossa myös rakastettu elokuvatrilogia tehtiin. Toisen kauden tuotanto siirtyy Iso-Britanniaan kustannussyistä. Sarja on televisiohistorian kallein: Amazon käyttää arviolta 455 miljoonaa dollaria ensimmäiseen kauteen.

Sarja on siis tärkeä Uuden-Seelannin ammattilaisille. Moni sai kuulla hommien päättymisestä 20 minuuttia ennen uutisen virallistamista ja jälkipyykki on käynnissä. Uusi-Seelanti on myönteinen tällaisille tuotannoille, mutta ministereitäkin on syytetty siitä, ettei Amazonin kanssa tehty sopimusta useammasta kaudesta. Amazon olisi saanut ylimääräisen hyvityksen, jos sarja olisi pysynyt maassa, mutta Amazon sanoi kiitos ei.

On spekuloitu, että Uuden-Seelannin tiukka koronapolitiikka on vähentänyt maan houkuttelevuutta. Paikalliset pelkäävät päätöksen vaikuttavan myös turismiin, sillä J.R.R. Tolkienin maailmoista on tullut osa Uuden-Seelannin identiteettiä.

Samaan aikaan brittiviranomaiset ovat myhäilleet käänteelle. Amazon on yleisestikin laajentamassa toimintaansa Iso-Britanniassa.


Lähde: Variety

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Näiltä kanavilta voi... Yli 28 miljoonaa myy... >

Keskustelut (1 viestiä)

tyhmeliinit

14.08.2021 klo 03.23

Ei mikään synti eikä häpeä. Kyllä niitä TV-sarjoja voi tehdä muuallakin kuin Uudessa Seelannissa.

Tarinan opetus: Ei kannata alkaa änkyilemään Amazonin kanssa tai voi jäädä hapelle, kuten tässä tapauksessa pääsi käymään. Toivoa sopii, että turhantärkeät puupää-ministerit ottavat opikseen ja toimivat seuraavalla kerralla fiksummin.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova