Tuorein sisältö

Julkkiskokki Gordon Ramsay suopotkupallon ja koskenlaskun jälkeen kokkaamaan saunaan - vain National Geographicin ohjelmistossa

13.08.2021 klo 21.10 | Luettu: 1550 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Brittiläinen huippukokki Gordon Ramsay kiertää maailmaa Gordon Ramsayn makuseikkailut -sarjan myötä.

Ramsay tutustuu sarjassa eri maiden keittiöiden erikoisuuksiin paikallisten keittiömestarilegendojen johdolla. Uusi kausi alkaa Suomi-jaksolla.

Kolmannen kauden ensimmäinen jakso tuo Ramsayn Pohjois-Suomeen. Helsinkiläinen Michelin-keittiömestari ja ravintoloitsija Kim Mikkola perehdyttää ruokaa rakastavan britin suomalaisen gastronomian saloihin. Samalla päästään ihmettelemään myös suomalaisen kulttuurin ja kielen omituisuuksia.

Suopotkupallon jälkeen on aika tutustua suomalaisen suon tarjoamiin hienostuneempiin makuvivahteisiin. Ramsay pääsee ihmettelemään lappilaisten marjojen ainutlaatuista makeutta – ja maistelemaan muurahaiskeon antimia.

Ramsayn matka jatkuu Tornionjoelle, ja koskenlaskun jälkeen vieraillaan saunassa kirjailija Katariina Vuoren opastaessa vierasta saunakokkauksen salaisuuksiin. Ramsay pääsee myös kokeilemaan paikallista perinnekalastustekniikkaa, lippousta. Kukkolankosken tunnetuimman herkun, varrassiian, valmistus on huippukokille varsinainen nopeustesti. Ramsay tutustuu myös tynnyritervanpolttoon.

Perinteiseen tapaan jakso huipentuu Ramsayn ja paikallisen kokin, Kim Mikkolan, väliseen kokkaustaistoon. Siinä leikkimieliset loukkaukset lentelevät ja nähdään, ettei edes huippukokilla kaikki aina mene keittiössä ihan putkeen.

Suomi-jakso nähdään ainoastaan National Geographic TV-kanavalla sunnuntaina 29. elokuuta klo 21.00.




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Yli 28 miljoonaa myy... Star Wars: The Bad B... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova