Tuorein sisältö

Star Trek: Lower Decks 2-1 ja 2-2: Gene Roddenberry kääntyy haudassaan

20.08.2021 klo 22.30 | Luettu: 1541 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jaksot 1 ja 2:
Strange Energies ja Kayshon, His Eyes Open


Star Trekin luojasta tehdään leffa, joten luin juuri Wikiä. Roddenberry väärinkäytti aineita, mutta oli aikaansa edellä ihmisoikeuksissa, ja entisenä taistelupilottina hän varmasti tahtoi elävöittää vaaroja. Katsotaan nyt Trek-piirretty, jossa sekoillaan seuraamuksitta, woohoo...! Yksi asia kolmesta on siis kohdillaan.

Nimi Lower Decks lupaa ironista itsehillintää. Se on vitsi, että kauden aloittava kohellus on simulaatio, jonka tahtiin "duunari" kuntoilee, mutta miksi kuka tahansa voi käyttää holokantta? Monta niitä on per alus? Vaikka vastaus olisi se, että vähemmän kuin Suomessa saunoja, asetelmasta uupuu pohja, joka tekee huumorista huumoria.

Miehistön jäsen muuttuu pahaksi jumalaksi. Muutama duunari on voimaton alakannella, mutta he eivät reagoi edes sarkasmilla siihen, kun ikkunasta näkyy, kuinka jumalan jättipää järsii alusta. Aliluutnantti Mariner palaa vapaaehtoisesti alakansille, vaikka hän pelastaa päivän potkimalla jumalaa munille. Päällystön näkökulma pysyy esillä, joten sarja on vain tyhmempi Star Wreck.

Toisessa jaksossa edesmenneen keräilijän kokoelmaa pitää tutkia, mutta "turvajärjestelmä" tuhoaa kaiken kuin Aladdinin ihmeiden onkalo. Missään ei ole järkeä. En muista 1. kaudesta paljoa, mutta ei se näin onneton ollut? Jos näissä jaksoissa esiintyisi idea, jo rytmin hätäisyys estäisi sitä kasvamasta.

Miehistön jättänyt aliluutnantti Boimler kopioidaan ja toinen versio palaa kavereiden luo, joten poukkoilu saattaa hiipua ja nahistelun jatkuvuus kantaa hedelmää. Rakastan Farscapen versiota kopio-ideasta, joten kiltisti sanottuna oletan, että sarja koskee Farscapea tuhmaan taipeeseen kommentoimatta asiaa sen enempää.


Keskiarvo 12 jakson jälkeen:


< 1. kausi --- Jaksot 2-3 ja 2-4 >

Katsottu: Amazon Prime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Lordi goes ABBA - us... Ismo Alanko ei ollut... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova