Tuorein sisältö

Progebändi Marillion jakaa ilmaiseksi saadakseen uusia faneja

10.09.2008 klo 13.13 | Luettu: 1926 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Marillion on ottanut käyttöönsä internetin tuomia mahdollisuuksia laajalla skaalalla. Bändin tulevaa albumia Happiness Is The Road on jo ennakkoon varattavissa bändin kotisivuilta - ilman välikäsiä. Levystä on tarjolla kolmea erilaista ja erihintaista pakettia.

Bändi ei pelkää myöskään maksuttomia latauksia. Itse asiassa bändi aikoo antaa uuden albumin suosiolla myös vertaisverkkojen jaettavaksi. Tempauksella tavoitellaan lisää faneja ja porukkaa keikoille.

Marillionin edellinenkin levy levisi maailmalle bändin omien toimien ansiosta. Tosin normaalit cd-julkaisut ovat myöskin luvassa.

Kosketinsoittaja Mark Kelly totesi BBC:n haastattelussa bändin olevan valmis kokeilemaan uusia juttua.

- Aivan näihin päiviin asti meillä ei ole ollut suurtakaan ongelmaa laittomista latauksista. Fanimme ovat tosissaan bändin takana ja fanien ikäjakautuman johdosta he myös suosivat cd-levyjä.

Mark Kelly muistuttaa myös Radioheadin esimerkistä. Vaikka iso osa latauksista meni faneille ilmaiseksi, bändi oli myöhemmin cd-levyllään listaykkösenä.

- Radiohead totesi, ettei verkkojakelu ollut suuri menestys - he saivat vain noin 2 puntaa latauksesta. Mutta olisivatko he saaneet levy-yhtiöltään 2 puntaa myytyä levyä kohden? Eivät varmasti - sehän oli menestys.

Bändillä on meneillään myös kilpailu, jossa faneja kilpailutetaan tekemään video bändin uudesta biisistä Whatever is Wrong With You now . Voittaja selviää YouTube-menestyksen perusteella, rahaa on luvassa peräti 10 000 puntaa! Lisätietoja osoitteesta www.whateveriswrongwithyou.com.

Bändin kotisivuilta voit tilata oman kappaleen bändin tulevasta albumista...

Uutta materiaalia voi tsekata bändin MySpace-sivuilta

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Palkkio luvassa Hels... Floppileffat inspiro... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova