Tuorein sisältö

Floppileffat inspiroivat Foxia mutanttiasioissa

10.09.2008 klo 14.30 | Luettu: 3028 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

20th Century Fox ei onnistunut tuomaan kesämarkkinoille 2008 ainuttakaan isoa hittiä, mikä on saanut firman silmäilemään tarkemmin supersankariluetteloaan.

Alunperin tälle vuodelle kaavailtu X-Men Origins: Wolverine nähdään ensi vuonna. Kyseisessä elokuvassa esiintyvä suupaltti palkkamurhaaja Deadpool (Ryan Reynolds) saattaa saada oman elokuvansa. Nuorista mutanttisankareista ja superkonna Magnetosta kertovat elokuvat ovat esiintyneet puolivirallisissa puheissa jo pitkään, mutta Foxin mutanttikuume ei välttämättä jää tähänkään. Fox suunnittelee myös uutta elokuvaa sokeasta supersankarista Daredevil.

Tämän kesän elokuvat The Happening, Tähtivieras Dave, X-Files: Usko Koetuksella, Space Chimps ja Babylon A.D. eivät ole kansaa kiinnostaneet, minkä lisäksi kriitikot ovat kohdelleet niitä kovakouraisesti. Foxin isoin hitti on ollut komedia Tapahtui Vegasissa.

Osa syystä menee väistämättä sille, miten kehnosti Fox kohtelee taiteilijoitaan. Babylon A.D.:n ohjaaja haukkui Foxin pystyyn juuri ennen elokuvan ensi-iltaa. Samaa on lupa odottaa ensi vuonna, sillä huhun mukaan Wolverinen Oscar-palkittu ohjaaja Gavin Hood oltiin vähällä erottaa.

Elokuvastudio on käyttäytynyt sikamaisesti myös toisaalla. Fox on haastanut Warner Brothersin oikeuteen Watchmenin tiimoilta, koska Fox omisti taannoin kyseisen sarjakuvan filmatisointioikeudet. Fox ei saanut elokuvaa aikaiseksi, eikä oikeusjuttuakaan, ennen kuin Warner Brothersin versio oli niin pitkällä, että ensimmäiset trailerit ilmestyivät. Monet asiasta suivaantuneet elokuvanystävät ovat vannoneet boikotoivansa Foxin kaikkia tuotantoja.

Hood ei ole ensimmäinen tyytymätön X-Men-ohjaaja. Bryan Singer (X-Men 1-2) jätti Foxin, kun studio vetkutteli kolmatta X-Meniä koskevan sopimuksen kanssa. Jopa kolmannen osan hyvin tiukalla aikataululla ohjannut Brett Ratner on lausunut kiertelevää, kaartelevaa kritiikkiä kokemuksistaan.


Lähde: Variety

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Progebändi Marillion... Amy Winehouse lensi ... >

Keskustelut (2 viestiä)

Jere

10.09.2008 klo 21.28

Onko se nyt ihmekään, että Fox tökkii omat asiansa joka suunnasta.
Onhan se republikaanien pää-äänenkannattaja.
lainaa
Kungfutse

Moderaattori

Rekisteröitynyt 04.04.2007

11.09.2008 klo 13.04

20th Century Fox != 20th Century Fox Television != Fox Broadcasting Company != FOX News Network

Kyseessä neljä täysin eri firmaa, jotka kaikki kyllä kuuluvat News Corp yritysryppääseen. Yhteisenä tekijänä kaikilla tosin tuntuu enemmän tai vähemmän olevan taipumus kusta omiin muroihinsa.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova