Tuorein sisältö

Taru sormusten herrasta -sarja tiivistää tuhansien vuosien edestä tarinaa lyhyemmäksi aikakaudeksi

10.02.2022 klo 16.00 | Luettu: 867 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Taru sormusten herrasta: Valtasormukset (The Lord of the Rings: The Rings of Power alkaa Amazon Primessä syyskuussa. Ensimmäinen traileri nähdään sunnuntaina Super Bowl -tapahtuman yhteydessä. Vanity Fair on juuri julkaissut artikkelin, joka tarjoaa uusia tietoja ja näkemisen arvoisen kokoelman kuvia: juttu löytyy täältä.

Artikkelissa muun muassa kerrotaan, että tekijät ottavat tietoisen riskin ja tiivistävät tarinaa. Sarja kertoo ajasta, jolloin Sauron loi sormukset. J.R.R. Tolkienin kirjoittamassa versiossa kuluu tuhansia vuosia, mutta vaikka sarja aikoo käyttää tarinaan jopa 50 tuntia, se ei halua hyppiä satoja vuosia eteenpäin vähän väliä ja vaihtaa lyhytikäisiä hahmoja.

Osa tunnetuimmista hahmoista ilmestyisi tarinaan vasta neljännellä kaudella, jos sarja olisi orjallisen uskollinen. Tiivistämistä kuvaillaan isoimmaksi varsinaiseksi muutokseksi, ja Tolkienin perikunta on suunnan hyväksynyt. Tolkien ei kirjoittanut tästä ajasta romaania, joten luonnollisesti tiedossa on uusia hahmoja ja käänteitä. Sarja tahtoo tuntua kuin Tolkienin romaanilta ja valtavalta sarjalta, jonka tekeminen ei ollut aiemmin mahdollista. Sarja ei lähde Game of Thronesin linjalle seksiä ja väkivaltaa ajatellen.

Sarjassa nähdään mm. Galadriel. Morfydd Clark näyttelee haltiaa, joka on (muutoksista huolimatta) tuhansia vuosia nuorempi kuin Cate Blanchettin elokuvaversio.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Selviytyjistä tuttu ... Ryan Reynolds matkus... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova