Tuorein sisältö

Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset 1-2: Väinämöisen huikeat poikamiesvuodet maaseudulla

03.09.2022 klo 18.30 | Luettu: 2845 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 2:
Adrift


Pilottijakson pätevyyden vahvistaa se, kuinka sujuvaa tv-sarjamainen poukkoilu on jo nyt. Galadriel kohdatkoon merihirviöitä ja elämään kyllästyneitä haaksirikkoisia spontaanin uintireissun aikana. Yksittäisen örkin vaarallisuuden korostaminen on osuvaa lämmiteltäessä, ja toki rikoksia ratkova Spock löytää sontaa viemäristä. E.T. the Extra-Terrestrial muistuu mieleen, kun puolituiset adoptoivat taivaalta tippuneen Väinämöisen, joka jopa saa oman "phone home" -kohtauksen.

Visiitti kääpiöiden luoliin on merkittävintä maailmanrakennusta. Ensivilkaisu on kylmien väreiden väärti. Kääpiöt ovat koomisia mutta kunnioitettavia, ja on loogista, että kääpiöiden ja haltioiden kroonisen kränän syyksi mainitaan eriävä ajantaju. Vierailija on Elrond, joka pääasiassa huoltaa suhdettaan kääpiöprinssiin. Viaton pöhinä on johtamassa infrastruktuuriin, jolla mahtisormukset luodaan.

Koen eläväni hetkessä, kun on pikkujännää ja hupsuttelua ja enemmän tyyliä ja kauneutta kuin rahalla saa automaattisesti. J.A. Bayona on laatuohjaaja, joten toivotaan, ettei Wayne Yip tee tästä Wheel of Timeä ensi viikolla. Odotukset on hyvä rikkoa sopivassa välissä, mutta sarja ei tarvitse "manifestia" "alkaakseen oikeasti". Viittaan erityisesti tähän:

Valtavirran hömppä osuu maaliin, jos Gandalfin maallinen vaellus alkaa puolituisten keskuudesta, mutta "Väinämöinen" ei välttämättä ole Gandalf. Tiedossa on joko härnäystä ennen vahvistusta tai yllätyskäänne tyyliin sehän onkin Tom Bombadil - joka nousee nyt päähenkilöksi! Bombadil on J.R.R. Tolkienin Jar Jar Binks sillä erolla, että Yodan ja Obi-Wanin kaltaiset hahmot eivät suutele maata Binksin jalkojen alla. Tolkien-sarja ei "kirjoita itse itseään".


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Jakso 1-1 --- Jakso 1-3 >

Katsottu: Amazon Prime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< 'Halki julman kirkka... Pohjois-Amerikka sek... >

Keskustelut (2 viestiä)

Örkinpää

03.09.2022 klo 21.29 1 tykkää tästä

Ilon päivä, että itse J-P osaa arvostaa Mahti/Valtasormuksia 4 tähden arvoisesti.

Kakkosjakso alkaa hitaasti, mutta lisää klerroksia kuin kääpiöiden kivenhalkomisriitissä. Galadriel ja Arondir ovat sivuosassa, kun ötököille kuiskutteleva harmakaapu alkaa ottaa roolia. Suurimmat propsit silti kääpiöprinssille ja kaikklle isonenäisille kaivosasukeille.

Huikea jakso tämäkin, heittämällä 5/5. Ohjaaja Bayona osaa tunnetusti vesileikit ja kevyet kauhuelementit.
lainaa
fjoahfa9jjgs

05.09.2022 klo 19.16 3 tykkää tästä

mustia haltioita ja kiinalaisia orkkeja justjoohienoo
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova