Tuorein sisältö

Kaikki tuntemani ihmiset kehuvat albumia, toteaa Metallican Lars Ulrich

27.09.2008 klo 14.45 | Luettu: 4972 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Metallica on iafrica.comin haastiksessa kertaillut tuntemuksiaan tuoreesta Death Magnetic-albmista, joka on muutamia viikkoja hallinnut maailman albumilistoja.

Lars Ulrich toteaa pään olevan vieläkin pyörällä albumin parin vuoden tekoprosessin jäljiltä.

- Kaikki albumin kuulleet ovat kehuneet levyä ja sanoneet sen kuulostavan hyvältä - olen samaa mieltä. Uudessa albumissa on reilusti energiaa ja soundi on hyvin elävä. Tuottaja Rick Rubin halusi saada mukaan Metallican livesoundia. Mielestäni pari 90-luvun albumiamme menivät turhan kliinisiksi ja ja ylituotetuiksi. Kaikki ystäväni ovat pitäneet levystä, joten pidän sitä hyvänä merkkinä.

James Hetfieldin mielestä levy onnistui hyvin - vanhan koulukunnan Metallicaa uusilla mausteilla.

- Albumi on myös pitkästä aikaa todellinen bändilevy. Olemme kasvaneet paljon St. Anger-levyn jälkeen - varmaankin niin paljon kuin yleensä on mahdollista. Mielestäni suurin asia oli ymmärtää, että konfliktit ja erimielisyydet kuuluvat asiaan - tarvitsemme toisimme myös enemmän kuin mitä vihaamme toistemme naamoja.

Kirk Hammettin mukaan suuri syy bändin eheytymiseen oli basisti Robert Trujillo. Metallica alkoi toimia enemmän bändinä, kirjoittaa uutta musiikkia bändinä.

- Olen ylpeä tästä albumista. On vielä liian aikaista sanoa, mihin Death Magnetic sijoittuu tuotannossamme mutta uskon levyn olevan yksi parhaista hetkistämme.

- Ihmiset sanovat levyn olevan Master Of Puppets 2. Se tuntuu minusta hurjalta, oikeastaan vähän pelottavalta. Yritimme tuottajan kanssa saada mukaan vanhaa fiilistä, nälkää ja yksinkertaisuutta - Metallican perustan. Mielestäni saavutimme sen. Me kirjoitamme näitä viisuja itsellemme, emme voi miellyttää kaikkia. Aina on ihmisiä, jotka pettyvät uuteen albumiin, ymmärrän sen täysin. Itsellänikin on paljon bändejä, joita en pysty kuuntelemaan joidenkin albumien jälkeen. Mutta haluamme tutkia uusia suuntia. Meidän on mentävä eteenpäin artisteina. Olemme nälkäisiä ja haluamme vain parasta. Parasta ei ole vielä saavutettu, joten homma jatkuu edelleen, toteaa James Hetfield.

- Death Magnetic-kiekon työstäminen alkoi varsinaisesti kesällä 2006, jolloin soitimme Master Of Puppets-albumin 20-vuotiskeikkoja. Veivasimme koko albumin livenä useita kertoja, joten pääsimme kunnolla sisään levyn sielunelämään. Tämä seikka sai vanhojen fiilisten etsimisen helpommaksi uuden levyn suhteen. Välttelimme pitään vanhempaa materiaalia mutta nyt annoimme itsemme inspiroitua aikaisemmista albumeista ja päästä samaan tunnelmaan kuin silloin, toteaa Lars Ulrich.



V2.fi | J.A. Kaunisto
< Guillermo del Torost... Entinen Skid Row-täh... >

Keskustelut (6 viestiä)

Dingo

Rekisteröitynyt 09.01.2008

27.09.2008 klo 15.36

Kuinka moni kehtaisi sanoa kaverilleen tämän kahden vuoden työn olevan täysin paska?

Pikkuinen leikkely olisi tehnyt terää biiseihin. :)
lainaa
Belew

27.09.2008 klo 15.55

Dingo kirjoitti:
Kuinka moni kehtaisi sanoa kaverilleen tämän kahden vuoden työn olevan täysin paska?

Pikkuinen leikkely olisi tehnyt terää biiseihin. :)


Jaa, omasta mielestäni pituuksissa ei ollut mitään vikaa (universaalist parhaat biisit
lainaa
Markus

27.09.2008 klo 16.00

"soundi on hyvin elävä". Mitäh? Mössöksi kompuroitu musiikki elävää? Sama kun sanoisi örinäsaatanametalliteiniangsti bändien musiikkia monipuoliseksi ja soundiltaan vivahteikkaaksi.
lainaa
Kompressori

27.09.2008 klo 16.18

Levy on miksattu väärin. äänet menee digitaaliseksi säröksi voimakkaimmissa kohdissa. VAADIMME uudelleen miksatun levyn ilmaiseksi tilalle.

Ei siis kannata ostaa ilman kuuntelua, meinaan jos tuo miksausvirhe häiritsee on musiikkinautinto kaukana.
lainaa
zergbur

Rekisteröitynyt 07.08.2007

28.09.2008 klo 14.10

Taitaa Lars tuntee aika vähän porukkaa...
lainaa
666satan

28.09.2008 klo 14.11

Markus kirjoitti:
"soundi on hyvin elävä". Mitäh? Mössöksi kompuroitu musiikki elävää? Sama kun sanoisi örinäsaatanametalliteiniangsti bändien musiikkia monipuoliseksi ja soundiltaan vivahteikkaaksi.
Ei kannata sanoa mitään jos ei ole tutustunut koko genreen.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova