Tuorein sisältö

Basso soi nyt aurinkoenergialla

27.04.2022 klo 13.41 | Luettu: 921 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Basso soi nyt aurinkoenergialla.

"Jokaisen toimialan on mietittävä energiaratkaisujensa järkevyyttä, niin myös media-alan. On helppoa olla ylpeä siitä, että Bassolla aurinko pitää biisit soimassa ja radion pyörimässä. Aurinkohan on tunnetusti aika stydi voimala, eli niin sanotusti virtaa riittää kyllä", sanovat Basson "Hikisen iltapäivän" juontajat Tuomas "Tuke" Tuomi-Nikula ja Jussi "Jusa" Urpalainen.

Basso on toinen Bauer Median radiokanavista, joka käyttää studionsa sähkön tuottamiseen aurinkoenergiaa. Suomen suurimman kaupallisen radiokanavan, Radio Novan, studio on pyörinyt aurinkosähköllä vuodesta 2019 lähtien.

Uusiutuvan energiamuodon käyttäminen on osa Bauer Median jo aiemmin alkanutta, kokonaisvaltaista vastuullisuusajattelua ympäristön puolesta. Basson ja Radio Novan studioiden käyttämän sähkön tuottaa Helsingin Kaapelitehtaan katolla sijaitseva, erityisellä ohutkalvopaneelitekniikalla toimiva aurinkoenergiavoimala.

Aurinkosähköllä tuotetun energian lisäksi siirtotekniikkaan, radiomastoihin sekä tarvittaessa lisäenergiana käytetään perinteistä sähköä.

Vuonna 2019 Bauer Medialle myönnettiin kansainvälisen ympäristöjärjestön WWF:n arvostettu Green Office -sertifikaatti, jonka edellytyksenä on sitoutua toimimaan vastuullisesti ja huomioida ympäristöasiat päivittäisessä toiminnassa.






V2.fi | J.A. Kaunisto
< Blind Channel Euroop... Apulantaa Instaliven... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova