Tuorein sisältö

Star Trek: Strange New Worlds 1-2: heittämäni kivi osuu kupoliisi vain jos niin on tarkoitettu

13.05.2022 klo 21.30 | Luettu: 2012 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 2:
Children of the Comet


Pirtsakka kadetti Uhura esittäytyy kielitieteilijäksi, joka ei tiedä, kauanko jatkaa Tähtiliitossa. Ensimmäisenä tehtävänään hän tutkii kultamunaa asteroidissa, joka on törmäämässä asuttuun planeettaan. Vuorovaikutus pönöttävän herra Spockin kanssa kuplii, ja kultamunan salaisuudet avautuvat Kolmannen asteen yhteyden musikaalisessa hengessä, joten ehkä se neitoa motivoi. Enempää jatkuvuutta ei tarvita.

Pääsatu on taas osuvan tiivis. Asteroidilla on kiihkoilevia saattajia, jotka uskovat lohkareen kurssiin. Ihan potaskaa, tuumaa kapteeni Pike. Tilanne kuitenkin laukeaa tulkinnanvaraisesti, kun Tähtiliiton tempaukset johtavat siihen, minkä uskovaiset ennustivat. Jakson pitäisi jäädä tähän. Tätä voi pyöritellä haluamallaan tavalla, kuten: vaikka uskonto ja/tai luonnonkansa olisi jossakin oikeassa, ei vilpittömästi hyväntahtoisen ulkopuolisen pidä parhaita vaistojaan kyseenalaistaa.

Tilanteen selittely jatkuu. Kivi tosiaan tiesi, mitä se oli tekemässä ja jopa mitä tulee tapahtumaan. Ennustaminen kiinnostaa Pikeä, koska hän yrittää yhä hyväksyä maagisen paljastuksen tulevasta kuolemastaan. Koen asian siten, että osa viikon sadusta uhrataan, jotta jatkuvuutta olisi enemmän.

Eipä siinä. Episodimaisuus tuntuu silti perusidealta. Alkukertaus ei 1. jakson pääjuonta muistele. Viimeaikoina olen kaipaillut 80-luvun piirrettyjen lässyttäviä loppusanomia ja kehunut Cowboy Bebop -sarjan alkua, kun hauskat pikkujuonet vaikuttivat pääasialta, joten vanhahtava irtonaisuus kiehtoo vaihteluna ja saattaa jopa tehdä ahneeksi. Rytmi paranee kuten oletettua, kun isot esittelyt on hoidettu alta.


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Jakso 1-1 --- Jakso 1-3 >

Katsottu: Paramount+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Eric Clapton kesäkuu... Rauhoittunut Star Tr... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova