Tuorein sisältö

Obi-Wan Kenobi 3/6: Darth Vaderia ei pihdata

01.06.2022 klo 22.00 | Luettu: 1182 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 3/6


Jaksossa oikeasti on Darth Vader. Hänet myydään mörkönä kuten Rogue Onessa ja nyt myös Obi-Wanin henkilökohtaisena demonina. Kauhistuttava putkahtelu rimmaa sen kanssa, ettei Vader ole pääjohtaja Uudessa toivossa.

On aikaista valittaa aukoista, mutta kirjataan pöytäkirjaan, että olen tavallaan närkästynyt Vaderin ylivoimaisuudesta, kun sarja rakentuu kohti Uuden toivon repliikkiä, jonka mukaan Vader kokee kehittyneensä Obi-Wania paremmaksi "sitten viime kerran". Jos oletetaan, että Obi-Wan ottaa simppelin, puhtaan erävoiton minisarjan päätteeksi, mitä Vader tarkoittaa Uudessa toivossa? "Olemme taas 10 vuotta kankeampia, mutta tällä kertaa en turhaan kukkoile, vaan olen ruostunut selkeästi hitaammin"?

Hyvä käsikirjoitus tarvitsee yhden repliikin selittääkseen tuon, mutta: niin.

Obi-Wan ja Leia saapuvat satunnaiselle planeetalle. Sieltäkin pitää päästä pois. Kun stormtrooperit kuulustelevat heitä, Leia paljastaa tietävänsä, että etsitty jedi on mies, mutta samalla Obi-Wan kutsuu Leiaa oikealla nimellä. Ei hätää: stormtrooperit eivät edes tiedä, että jedin mukana on tyttö. Pih. Inkvisiittori Fis'Mel Reva ja kollegat urakoivat tehdäkseen Vaderiin vaikutuksen, joten Vader ehtii paikalle. Klassinen Vader ei ole lausunut montaa sanaa esiosista, joten jokainen on kiintoisa.

Hitaan hohhailun aikana nyökkäsin sille, kun nuoren Leian ymmärrys galaksista kasvoi, mutta kun hän mainitsi tahtovansa oppia ammuskelemaan, irvistin sille, kuinka tällaisten esiosien on aina pakko selittää kaikki. Viiva on veteen piirretty, mutta se on pointtini: saavutukset ovat niin pieniä, että kokonaisuus voi helposti romahtaa.


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Jakso 2/6 --- Jakso 4/6 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< 'Särkyneen sydämen r... Ralph Fiennes kokkai... >

Keskustelut (4 viestiä)

plotholes

02.06.2022 klo 00.04 4 tykkää tästä

Eniten tässä jaksossa häritsi, että Reva löytää tunnelin ja ilmeisesti heti tietää, missä sijaitsee sen toinen pää. Olisi ehkä ollut loogista seurata putkea, eikä päästää ketään läpi takaisin... Ben kestää ilmeisesti grillijuhlat kohtuullisen hyvin - tai saa nähdä ensijaksossa, onko minkäänlaisia palovammoja.
lainaa
DarthVader

02.06.2022 klo 00.27 3 tykkää tästä

Eniten tässä jaksossa häritsi, että Reva löytää tunnelin ja ilmeisesti heti tietää, missä sijaitsee sen toinen pää. Olisi ehkä ollut loogista seurata putkea, eikä päästää ketään läpi takaisin... Ben kestää ilmeisesti grillijuhlat kohtuullisen hyvin - tai saa nähdä ensijaksossa, onko minkäänlaisia palovammoja.

Yeah. Toivottavasti seuraavan kerran jos vielä kohtaavat niin nähtäisiin edes vähän itse Obi-Wania. Nythän tämä oli vain Vader vs pelokas Ben Setä. Qui-Gon saisi auttaa Beniä muistamaan voiman salat ja voisi toki myös vähän treenata valosapelillakin. Tällä kertaa Vader lähinnä leikitteli hänellä. Vader olisi voinut tappaa milloin vain hänet, mutta hän selkeästi haluaa metsästyksen jatkuvan ja kohdata edes vähän voimakkaaman Obi-Wanin. Ps. Eihän Vader voinut Lukeakaan tappaa. Obi-Wanin hän tottakai lopulta tappaa, (kinda) mutta sitä ennen hän haluaa kohdata hänet voimakkaampana. Eihän hänellä vanhasta elämästään Emperorin lisäksi muita enää ole.
lainaa
Pieru

02.06.2022 klo 02.29 2 tykkää tästä

Oli kyllä hieno jälleennäkeminen pikkukylän sorakuopalla.

Tuli myös yllättävän hyvin hillitsee loputonta kostonhimoa.
lainaa
Lola

02.06.2022 klo 09.45 2 tykkää tästä

Onhan tässä sarjassa tapahtunut ja nähty jo nyt paljon enemmän kuin Mandalorianin ja Boba Fettin ykkökausilla yhteensä. Vader oli kova seppä - noin sitä luodaan inhoa ja pelkoa kansassa, ottakaahan inkvisiittorit oppia! Taistelu jo tässä vaiheessa tuli vähän puskista, mutta eiköhän sieltä vielä joku revanssi vielä tule.

Visuaaliseesti sarja on upea, mutta tämä jakso kannattaa katsoa pimeässä huoneessa niin näkee jotain. Pimeämpi jakso kuin GOT S8E3 ja se on jotain.

Ewan vetää upeaa suoritusta, pikku-Leiakin on hyvä vaikka näyttääkin nuoremmalta kuin se 10.

Toki sarjasta löytää helpostikin nillittämistä, mutta hyvät puolet voittavat pahat, kuten pitääkin.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova