Tuorein sisältö

The Book of Boba Fett 7/7: positiivisesti ilmaistuna näin huono sarja ei ole koskaan näyttänyt näin hyvältä

09.02.2022 klo 22.00 | Luettu: 1899 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Minisarja - Jakso 7/7:
In the Name of Honor


Sarja on kirjoitettu uskomattoman heikosti, eli ikään kuin edes stereotyyppisen ahneet studiopomot eivät tarjoaisi enää oikolukupalveluja.

Boba ei tehnyt kuudessa tunnissa paljoa. Silti tuppukylän taunot, Power Rangersit ja satunnaiset palkkionmetsästäjät uskovat hänen visioonsa mafiasta. Ylpeänä rintamana he ammuskelevat toista mafiaa. Kyborgitädin uskollisuus perusteltiin, mutta muu yhteisöllisyys tapahtui hiekkakansan takaumissa ja heidät teloitettiin. Melkein toivoin, että myös Luke Skywalker ilmestyy sotimaan ja sönköttämään perusteluja, joita näin Twitterissä: Boba on vaikuttanut Luken elämään, joten Luke kuuluu tarinaan! Ei kuulu. Edellinen jakso olisi yhtä hyvin voinut kertoa madosta, jonka elämän pelasti Mace Windun ruumis.

Piu piu näyttää hyvältä, mutten olisi tuntenut mitään, vaikka hyvät, pahat ja rumat olisi tapettu viimeiseen sieluun, kun taas vielä junajaksossa välitin sivullisistakin. Parasta antia ovat jäyhä & sininen Clint Eastwood, joka putkahti tyhjästä viimeksi, ja tankkimaisten taisteludroidien ja rancorin törmäilyt. Droideja ei tarvitse selittää ja rancor on esitelty, mutta näitäkin juttuja terävöittäisi helposti, jos paha mafia tunnettaisiin droideista ja jos Boballa olisi rancor jostakin syystä - ja ehkä jopa side siihen! Hän sai sen lahjaksi ja unohti sen kellariin.

Star Wars -versio Seitsemästä samuraista on mainittu mahdollisuutena vuosien varrella. Mitäpä jos Boba ymmärtäisi tarvitsevansa apua hiekkakansan suojelemiseen sarjan alussa? Olisi aikaa kehittää "samuraiden" kemioita, ja Din Djarinilla ja Olifantilla on jo historiaa hiekkisten kanssa. Esitellyn ja ruudulla yhä näkyvän kansan puolesta taistelu antaisi Boban muutokselle merkitystä. Kun lopusta löytyisi tämän jakson tasoista piu piuta, sitä erehtyisi jännittämään, että Boba on valmis uhraamaan henkensäkin. Neljä tähteä helposti? Nämä eivät ole rakettitiedettä.

Olipas turhaa, toteaa Boba itse lopuksi. Ei hän edes halunnut mafiapomoksi, mutta tulipahan putsattua uhka, josta tiedämme lähinnä sen, että uhan sohiminen johti viattomiin uhreihin. Uskomatonta.


Keskiarvo 7 jakson jälkeen ja arvosana koko "minisarjalle":


< Jakso 6/7

The Mandalorian 3-1 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Jannika B:n kesän ke... Mystistä kauhua Ex M... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova