Tuorein sisältö

Stranger Things 4-5: kiistaton edistys mahtuisi tähän otsikkoon

28.06.2022 klo 21.00 | Luettu: 1376 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4 - Jakso 5:
The Nina Project


Jakson lomaillut Eleven saapuu epäilyttävän kohteliaiden viranomaisten bunkkeriin, jolloin paljastuu, että heidän kynsistään hän karkasi sarjan alussa. Väitän melko vakavissani, että tuon lauseen luettuasi voit jättää koko 75 minuutin jakson katsomatta.

Kuulemma palaamme 12 tuntia ajassa taakse, mutta sama se: sivujuoni koostuu pakotetuista takaumista (Eleven uneksii säiliössä), jotka on silputtu mielivaltaisesti muun sekaan. Elevenin on saatava voimansa takaisin ja ehkä karattava taas.

Toivoin Venäjä-juonen jäävän tauolle syistä, jotka jakso alleviivaa. Hopperin näkökulmasta edistys on kumottu. Winona ja tuulenpesä ajautuvat ojasta allikkoon taistellessaan itsensä vapaiksi lentokoneessa, mutta he varmasti yrittävät pelastaa Hopperin taas.

Tulkitsin sen vitsiksi, kun Pennywise majaili äärikliseisessä kummitustönössä elokuvassa Se. Nyt yksi ryhmä etsii kauden päämörköä samasta tönöstä vastaavissa tunnelmissa. Keskeinen ero ei ole näyttelijöiden tai hahmojen laatu tai edes mörön uhkaavuus, vaan se, ettei mitään tapahdu.

Tyhjän panttina vaikuttavat tutut pojat saivat viimeksi pätevää kiihkoilua, jonka jälkihöyryissä he valitsevat ilmansuunnan. Tuoreet naamat jahtaavat tuoretta naamaa taas, jolloin mörkö tekee temppunsa taas.

Kerronnan rytmi on ihan perseestä.

Mutta pitkiä taukoja pitämällä tilanne tasoittuu. Nyökkään Hopperin alakuloisille muistelmille pieleen menneestä elämästä. Winonan kaheliin kohellukseen on käytetty pari taalaa, joten vitsi pakotetaan toimimaan. Yksi turhimmista tulokkaista on identtinen intiaanikopioni, joten en vaihtaisi ainakaan häntä pois.


Keskiarvo 30 jakson jälkeen:


< Jakso 4-4 --- Jakso 4-6 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Sarah Jessica Parker... Olavi Uusivirta vier... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova