Tuorein sisältö

Stranger Things 4-9: tv-jaksojen Kuninkaan paluu, mutta sontaa

17.08.2022 klo 23.15 | Luettu: 1103 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4 - Jakso 9:
The Piggyback


Jo julisteet paljastivat, että maailmalle hajautuneet sankarit kohtaavat ison uhan yhdessä. Nyt he tahtoisivat. Elevenin tiimi ei ehdi paikalle, joten he virittävät telepaattisen etäyhteyden. Hopper ja Winona oivaltavat ajaneensa tilaisuuden ohi, joten pitää peruuttaa. Vaikkei tässä olisi virhettä, tässä on jotakin täyteläisen koomista muut rytmiongelmat huomioiden.

Kauden huipentuma oli se, kun Max pakeni hirviötä. Tapaus kuohi hirviön. Lupaavasti sankarit rakentavat juonen sille pohjalle, mutta jatko on sähellystä. Eleven ilmestyy Maxin uneen ja voittaa hirviön helposti taikuudella, mutta sitten hirviön taikuus kasvaa - mutta sitten Eleven saa kuulla, että hänestä tykätään, joten hänen taikuutensa kasvaa.

Sitten hirviö onkin niin heikoilla, että muut alkavat pärjätä pikkuhirviöille. Lopulta päähirviöltä päästään viemään patterit. Siksi kausi tarvitsi 87 sivuhahmoa! Kaikki oli tarkkaan harkittua tai ehkä paskaa; en tiedä, sillä sain suolen veltostuttavan sarkasmikohtauksen. Peräti yksi sankari kuolee, ja kyseessä on tietenkin uusin hahmo, ja hän itse haluaa kuolla jalosti, ja sitä pitkitetään, eikä edes tämä tee hänestä relevanttia.

Centaurworld on lasten piirrossarja. Sen leffan mittainen viimeinen jakso selitti terävästi pääpahiksen traagisen tarinan samalla kun pahista vastaan taisteltiin kaikin voimin. Tämä jakso on yli puolet sitä jaksoa pidempi. Kumiselle pahikselle liikenee parin minuutin takauma, joka selventää sen tosiaan hohhailleen ikävän sattumuksen ja nykyisen olomuodon välissä.

Aikaa on mm. puolen tunnin raukeille "hyvästeille". Yksittäisten hetkien toteutus ei ole ongelma (alussa liikutuin taas Winonan ja Hopperin vuorovaikutuksesta), joten en valittaisi, jos sarja päättyisi tällaisiin hyvästeihin, kuten sen totisesti pitäisi. Sarja jatkuu, koska: moneen kertaan voitettu, impotentti, diabeteksesta ja lorvikatarrista kärsivä, käsiin hajoava Freddy Kruegerin piraattikopio on vieläkin hengissä. Taikaa!


Keskiarvo 34 jakson jälkeen:


< Jakso 4-8

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Suomen striimatuin t... Porin Rock In The Ci... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova