Tuorein sisältö

Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset 1-5: tää yö nyt ollaan vaan ja hengaillaan

23.09.2022 klo 21.00 | Luettu: 556 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 5:
Partings


Mikä on kirkasta ja haisee pahalle? Örkki, sillä ne kuvailevat isäkseen Kirkan näköistä miestä. Sauroniksi häntä on epäilty ja Grímaltakin hän näyttää, mutta jaksossa kuullaan mainio hömppäiskelmä hobiteilta, joten pohdin, miten muukin toimisi musikaalina. Jaksossa vilahtaa myös se Sauron-ehdokas, jota on nimitelty Eminemiksi. The real slim shady (yes the real shady) jäljittää partaista E.T.:tä.

Pääilmansuunta selkeni. Galadrielin värväämät númenorilaiset matkaavat pieksemään Kirkan örkkejä samalla kun örkkien ahdistelemat köyhän seudun hyvikset yrittävät pysyä hyvinä. Hobitit ja haltiat näkevät luonnossa merkkejä palailevasta pahuudesta, ja haltiat myöntävät tavoittelevansa kääpiöiden taikamineraaleja terveydellisistä syistä. Tolkien ei ole harmaan sävyjen suurin auktoriteetti, mutta Tolkienin harmaata esiintyy.

Jakso kestää yli tunnin ilman alleviivattua edistystä, mutta kaikkea täydennetään ja selvennetään, eikä mikään lyö tyhjää. Poliittista peliä on Númeronissa ja vihjatusti pahisten puolella. E.T. oppii puhumaan ja taikomaan. Galadrielin ja kiintiö-Aragornin keskinäinen kunnioitus kasvaa, eikä Elrondin ja kääpiöprinssin herttainen suhde kosahda pikkumaisuuksiin, vaikka mahdollisuus kävisi mielessä. Nuori Isildur vakiintuu yritteliääksi koheltajaksi, joka voi uskottavasti tehdä sen, mistä hänet tunnetaan.

Tunsin tunteita, kun ymmärsin yksilöitä ja suhteita, kun mukavan pompöösiä lausuntaa pehmennettiin huumorilla ja kun valikoidut hetket säkenöivät pinnallisesti. Kun rahaa osataan käyttää, sillä saa jotakin lavasteita ja tehosteita arvokkaampaa: aikaa oikolukea ja editoida (vaikka sitten perushömppää).


Keskiarvo 5 jakson jälkeen:


< Jakso 1-4

Katsottu: Amazon Prime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tältä kuulostaa posi... Laulajan vaihdoksest... >

Keskustelut (3 viestiä)

RandomSwinger

24.09.2022 klo 11.08 1 tykkää tästä

On kyllä erikoisia nämä sinun Rings of Power arviot. Tämä on toki hieman subjektiivinen näkemys mutta nähdäkseni sarja ei ole viidessä jaksossaan edennyt yhtään mihinkään, eikä yksikään plotline jaksa kiinnostaa millään tasolla.

"Kun rahaa osataan käyttää, sillä saa jotakin lavasteita ja tehosteita arvokkaampaa: aikaa oikolukea ja editoida". En tiedä oliko tämän tarkoitus olla jonkinlainen kehno vitsi, mutta oikoluku ja editointi itsessään on täysin hyödytöntä, jos tarina ja käsikirjoitus ovat yhdentekevää roskaa.

Mukavia visuaaleja lukuunottamatta sarjassa ei ole tähän mennessä ollut yhtään aidosti inspiroitunutta ajatusta, hyvää henkilöhahmoa tai kerronnallista lennokkuutta.
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

24.09.2022 klo 11.14 1 tykkää tästä

En tapaa jurnuttaa superfani- tai kaanoniojissa minkään sarjan kanssa näin vanhemmiten, joten olen kyllä itsekin pitänyt tästä noin 3,5 tähden arvoisesti so far. Paikoitellen hyvinkin Tolkien-fiilistä, vaikka asioita tapahtuukin osittain "liian kätevästi".
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

24.09.2022 klo 13.26

Kuten sanottua, sarja muistuttaa Star Warsin esiosia. Sen tietää, minne tarina menee (katso Sormuksen ritarit -leffan intro). Vaikka "mitään ei tapahdu", taustalla voi olla traagisia sävyjä. Star Warsin esiosien tavoin musiikki tekee paljon töitä ja kuvasto on harppaus eteenpäin. Näyttelijäohjaus on terävämpää, joten ymmärrän paremmin sitä, miksi Star Warsin autistit ja Jar Jar Binks vaativat oikeanlaisen maun kuin sitä, mikseivät Mahtisormuksen avainhahmot ja kulttuurikeskukset vetoa.

House of the Dragon aloitti täsmälleen samasta asetelmasta. Kumpikin sarja on listaan perustuva esiosa, jonka traaginen lopputulos on tiedossa. House of the Dragonissa ei tunnu tapahtuvan "mitään", koska pienen, tunkkaisen ja kirjaimellisesti sisäsiittoisen piirin kosahtaminen kuulostaa matemaattiselta itsestäänselvyydeltä, eikä tilannetta tai sen merkitystä laajenneta.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova