Tuorein sisältö

Särkyneet laulaa niin kauan kuin maailma on tulevaisuuden tytöille aidosti toisenlainen

21.09.2022 klo 17.30 | Luettu: 201 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Särkyneet julkaisee perjantaina 30. syyskuuta uuden singlen Tyttö minkä teit. Kappale on ensimmäinen maistiainen Särkyneiden tulevalta EP:ltä "Minkä mä sille voin" ja samalla bändin kotiinpaluu suomipunkin klassikkoyhtiölle Combat Rock Industry.

Vuonna 2010 perustetun rock punk -yhtyeen musiikissa on alusta alkaen yhdistynyt kaurismäkeläinen suomi-iskelmä, kantaaottavuus, huoleton ränttätänttä sekä ovelasti viisas elämänkokemus. Yhtyeen musiikkia on verrattu niin alkuajan Maija Vilkkumaahan, kulttiyhtye Karkkiautomaattin kuin brittipunkin legendaan Buzzcocksiin.

"Maailma on muuttunut sen neljän vuoden aikana, kun Särkyneet viimeksi julkaisi uutta musiikkia. Naisten ja tyttöjen kohtaama häirintä ja ahdistelu niin koko maailmassa kuin punk-piireissä on paljastunut, sen seurauksena tuomioita on julistettu ja rovioita pystytetty. Samaan aikaan miehinen itsesääli on nostanut päätään: Eikö mitään saa enää tehdä tai sanoa? Eikö mikään ole niin kuin ennen? Ei ole. Ja siksi aiheesta täytyy kirjoittaa lauluja, ja laulaa niitä niin kauan että maailma on tulevaisuuden tytöille aidosti toisenlainen. Tästä sanomisen pakosta syntyi kappale Tyttö minkä teit", kertoo laulaja-kitaristi Milla Härmä uudesta singlestä.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< 'Greatest gigs' -kon... Redramalta valoisa s... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi 15-v miitti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova