Tuorein sisältö

Tapahtui 23 vuotta sitten, brittibändin tyypeiltä paloi hermo - festarilavan tuhoamisesta yli 30 000 euron lasku!

29.09.2022 klo 19.56 | Luettu: 576 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

23 vuotta sitten, syyskuun 28. päivä vuonna 1999, Skotlannissa järjestettävällä perinteisellä T in the Park -festivaalilla koettiin tapahtuma, josta on riittänyt tarinaa tähän päivään asti.

Walesilaisen Manic Street Preachersin keikalla bändin tyypeiltä paloi totaalisesti hermo - lavalla tapahtuneesta tuhotyöstä oli seurauksen yli 30 000 euron lasku!

Heti keikan alussa oli selvää, ettei bändin soittomiehillä ollut paras päivänsä. Eräs lavan edustalla keikkaa seurannut fani sai basisti Nicky Wiren hermostumaan totaalisesti, tunnettu brittimuusikko Billy Bragg sai kuulla kunniansa Wiren suusta ja festivaalin toisella lavalla soittaneelle Beta Bandille vit*uiltiin surutta Wiren toimesta.

A Design For Life -kappaleen jälkeen bändi päätti laittaa soittokamat paskaksi. Keikan lopun kaaoksesta on olemassa videokuvaa. Videokuva kertoo enemmän kuin sata sanaa. Rumpusetti, valot, äänentoisto...kaaos oli valmis.

Wire kertasi kaaosta myöhemmin haastattelussa: "Se oli hillitöntä. Sean (Sean Moore, rumpali) työnsi rumpupatteristonsa nurin, mutta hillitsi sitten kiukkunsa. James (James Dean Bradfield, kitaristi/laulaja) ja Sean lähtivät lavalta, ja meikä oli vielä varttia myöhemmin lauteilla rikkomassa kamoja. Huusin kuin hullu, ja ojensin bassoni yleisön joukossa olleelle tyypille. Annoin myös Seanin virvelirummun yleisölle. Kun palasin takahuoneeseen, Sean oli tyytyväinen ettei hän rikkonut mitään. 'Pukkasin rumpusetin nurin mutta en rikkonut mitään muuta'. Sanoin että taisit sittenkin, et vain rikkonut, vaan annoin puolet kamoistasi yleisölle"

(videopätkällä tuhotyöt tehdään viimeisten minuuttien aikana)(www.heraldscotland.com)


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Roomalaisten vastust... Rick and Morty 6-3 j... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova