Tuorein sisältö

Tästä se lähti isosti laukalle, Kotiteollisuuden voittokulku: 'En tajua, miksi emme ole löytäneet vastaavia enää sen jälkeen'

02.10.2022 klo 20.04 | Luettu: 592 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Kotiteollisuus julkaisi neljännen albuminsa, "Tomusta ja tuhkasta" vuonna 2000. Levy nousi Suomen albumilistalla sijalle 39, joka oli yhtyeen ensimmäinen noteeraus listakahinoissa.

Käyrä oli ylöspäin. Mikko Karmilan jatkaessa tuottajana, Kotiteollisuus julkaisi kaksi vuotta myöhemmin "Kuolleen kukan nimi" -albumin, joka ainakin jälkikäteen katsottuna naulasi bändin nimen suomalaisen raskaamman rockin historian kirjoihin.

Mikko Karmilan kellarissa nauhalle saatiin harvinaisen tylyä louhintaa, ja kappalemateriaalista irtosi keikkojen kiintotähtiä vielä vuosikymmenten päähän - Valtakunta, Vuonna yksi ja kaksi, Meren mutaa, Rakastaa/ei rakasta, Kielletyn puun hedelmä ja Satu peikoista. Kyseiset viisut ovat yhden rock-sukupolven tunnusbiisejä ja aikakauden soundtrack-vetoja.

Nyt, vuonna 2022, Kotiteollisuus juhlistaa albumin 20 vuoden historiaa kiertueen muodossa. Luvassa on keikoilla koko Kuolleen kukan nimi -levy alusta loppuun.

Mesta.netin haastattelussa Jouni Hynynen muistelee albumin saamaa vastaanottoa: "Kun levy julkaistiin, viikkoa myöhemmin olimme jo treenaamassa kiertuetta varten. Tiesimme, että Suomen virallinen lista julkaistaan sunnuntaina radiossa. Menimme kesken treenien autoon sitä kuuntelemaan, ja kun tajusimme olevamme sijalla viisi, ajattelin, että viimein alkaa, saatana, tapahtua. Ja näin todellakin kävi. Ladot olivat täynnä yleisöä lähes joka paikassa".

Hynynen muistaa levyä varten olleen demovaiheessa peräti neljäkymmentä viisua. Ja ne soundit, ne miellyttävät tekijäänsä vielä tänä päivänä: "kitarasoundit on kyllä murakat, pidän niistä vieläkin kovasti. En tajua, miksi emme ole löytäneet vastaavia enää sen jälkeen".

Lue Hynysen mielipiteet Kuolleen kukan nimi -levystä ja levyn biiseistä sekä tulevasta kiertueesta Mesta.netin haastattelusta.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< The Rasmus erikoiske... Kirjalähde, Ronnie J... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova