Tuorein sisältö

Kirjalähde, Ronnie James Dio oli mokata Black Sabbath -pestin - poliisin pidättämä Ronnie koki jotain putkaa pahempaa!

02.10.2022 klo 22.54 | Luettu: 502 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Heavy rockin suuri ääni Ronnie James Dio jätti Ritchie Blackmoren Rainbow-yhtyeen vuonna 1979. Ero oli riitaisa. Saiko Dio potkut, vai lähtikö itse, se jäi arvoitukseksi myös Diolle.

Rokkari oli ollut kirjoittamassa biisejä neljälle hyvin myyneelle Rainbow-albumille, mutta tekijänoikeuskorvauksia ei näkynyt eikä kuulunut. Diolta ja hänen managerivaimoltaan Wendyltä meni pari vuosikymmentä saada kaikki Ronnielle kuuluneet korvaukset pankkitilille.

Mick Wallin, Ronnie James Dion ja Wendy Dion kirjoittamassa Dion elämänkerrassa "Rainbow in the dark" Wendy kertoo niukkojen aikojen parantuneen Black Sabbath -kiinnityksen myötä. Ronnie sai 800 dollaria viikossa, kun Rainbow'n aikana tili oli 150 dollaria viikossa + talon ja auton vuokra maksettiin firman rahoista. Ronnie oli kuitenkin mokata koko Black Sabbath -pestin aivan viime hetkellä!

"Se tapahtui juuri ennen kuin hän lähti Miamiin aloittaakseen työt ensimmäisen Sabbathin levynsä parissa", muistelee Wendy kirjassa.

"Hän (Ronnie James) oli lähtenyt Rainbow'hun Sunsetille vanhan cortlandilaisen ystävänsä Mark Nauseefin kanssa. Menin sinne tapaamaan häntä, ja häneltä kesti pitkään tulla sisään. Siinä oli kaikenlaista hälinää ja minä ihmettelin, mitä oikein oli tapahtunut. Sitten joku sanoi, että minun pitäisi tulla ulos, Ronnie oli vaikeuksissa. Kiirehdin ulos, ja siellähän Ronnie istui Markin kanssa autossa, joka oli poliisien piirittämänä".

Mark oli saanut hammaslääkärikäynnin jälkeen reseptin kokaiinille (farmaseuttiselle aineelle, jota sai vain lääkäreiltä). Ronnie ei käyttänyt kovia aineita, hän poltti kylläkin kannabista. Kaveri suostutteli kokeilemaan ja pitkän inttämisen jälkeen Ronnie nuuskasi kokaiinia. Ja sitten poliisit olivatkin jo paikalla! Ronnie ja Mark pidätettiin.

Mark pääsi lopulta menemään, koska hänellä oli aineelle resepti. Ronnien tilanne vaikutti huonommalta.

"Aloin huutaa hänelle. 'Sait juuri töitä Black Sabbathista, ja sinä v*ttu menet pilaamaan sen. Sinä v*tun typerä mulkku'. Poliisi, joka näki tapahtuneen, tuli luoksemme ja sanoi: 'Minä päästän hänet kotiin sinun huostaasi. Minä luulen, että sinä annat hänelle huomattavasti mieleenpainuvamman opetuksen kuin me koskaan pystyisimme'. Sen sanottuaan he vapauttivat hänet. Ja kyllä, minä todella annoin hänen kuulla kunniansa".

Suomeksi käännetty Dion & Mick Wallin kirjoittama Rainbow in the dark - omaelämänkerta on Bazar Kustannuksen julkaisu.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Tästä se lähti isost... Nostalgiavideo, mitä... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova