Tuorein sisältö

Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset 1-7: muista fantasioista uupuu kunnon tuhkapuna

07.10.2022 klo 23.45 | Luettu: 862 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 7:
The Eye


Taistelu johti pontevaan käänteeseen. Veikkasin kauden vyöryvän kohti muistamaani vaihetta, joka liittyy Númenoriin ja Sauroniin, mutta ajattelin liian leffamaisesti. 7. jakso on pitkitetty ja sirpaleinen, joten finaali todennäköisesti jakaa sankareille tehtäviä ja koettaa kohahduttaa siten kuin tämä jakso tekee mainitessaan Mordorin ja toistamalla trailerin vilahduksen balrogista. Kyyninen veikkaus: haarniskoidusta tai valheellisen enkelimäisestä Sauronista nähdään 3 sekunnin otos ja "Väinämöinen" sanoo "pimpelibombadil". Jatkuu 2024!

Tuomiovuoren purkautumisen jälkeiset punaiset ja tuhkaan hautautuneet maisemat ovat jälleen enemmän kuin muut tällaiset kykenevät tai vaivautuvat tarjoamaan. Masentuneet sankarit keräilevät itseään ja uhoavat palaavansa asiaan, örkkien rippeiden tehdessä samaa. Purkaus vaikuttaa pahisten torjuntavoitolta. Osa veikkaustani oli se, että heikoilla oleva Sauron uhraa armeijan johtajineen päivineen pelatakseen pitkää peliä sormusjuonen ja ympäristön saastuttamisen merkeissä. Ts. janoan yhä Star Warsin esiosatrilogian laatua.

Jos kääpiöjuoni pelkistetään kolmiodraamaksi kuninkaan, prinssin ja prinssin haltiakaverin välillä, sillä on korvani ja sydämeni. "Kansojen välisenä hovijuonitteluna" se ei ole eeppisyyden huippu, kun prinssi tänään lyö seinään reiän ilman lupaa ja vaarantaa asemansa.

Samaten hobitteja katsoo, mutta rytmissä on jotakin epämääräistä, kun he tapaavat rintavan Eminemin (haltiakielellä Eilf), joka huvikseen polttaa heidän karavaaninsa ja haihtuu ilmaan. Sinänsä konna on kiintoisa ja tsemppasin sitkeitä hobitteja, mutta saatan alitajuisesti verrata tätä siihen, miten tyylipuhtaan uhan sormusaaveet muodostivat leffoissa.

Mahtisormukset on elämyksellisempi matka kuin House of the Dragon riippumatta kausien lopusta, mutta kummallakin kaudella on ainekset huipentua jopa jonkinlaiseen manifestiin. Kumpikin käyköön samassa arvosanassa ennen loppusuoraa.


Keskiarvo 7 jakson jälkeen:


< Jakso 1-6 --- Jakso 1-8 >

Katsottu: Amazon Prime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< 'Minulla on lupa ja ... HBO-fantasia His Dar... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova