Tuorein sisältö

Kirjalähde, Speden oli tarkoitus tehdä elokuva aikansa suurimmasta poptähdestä - tässä syy, miksi hanke kaatui kiroilun säestämänä

08.10.2022 klo 15.11 | Luettu: 983 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Spede Pasanen julkaisi Robin Hood -versiointinsa "Noin 7 veljestä" vuonna 1968. Mukaan oli pyydetty myös aikansa suosituin poptähti Danny.

Danny vieraili elokuvassa trubaduurin roolissa.

"En muista, miten mä Spedeen tutustuin ja miten mua siihen leffaan pyydettiin. Ehkä Jaakko Salo oli juonessa mukana - hänhän teki Speden leffoihin musiikkeja. Sen muistan, että mukaan lähdin mielelläni, kun aikataulut saatiin toimimaan. Sehän oli todella kiireinen se kesä, ja kevät", toteaa Danny Antti Heikkisen kirjoittamassa opuksessa "Danny - Koko show (WSOY).

Speden, Veskun, Simo Salmisen, Jukka Virtasen ja Ere Kokkosen lisäksi leffassa olivat mukana mm. Helge Herala ja Leo Jokela. Ammattitaitoista porukkaa siis.

"Mä tulin mukaan ihan keltanokkana, loppujen lopuksi olin tehnyt televisiotakin aika vähän. En mä halunnut, että naama kuluu", selventää Danny kirjassa.

Spede neuvoi Dannyä, ettei televisio kuluta naamaa - päinvastoin, se teki tutuksi.

Kun Dannyn "Superdanny"-kiertue kiersi seuraavana vuonna Pohjoisessa, liittyi joukkoon myös Speden tuotantoyhtiön kuvausryhmä.

"Meillä oli se leffahanke, ja mä ehdotin Spedelle, että Superdannya kannattaisi kuvata. Olin varma, että siitä saisi hyvää materiaalia elokuvaan. Kuvatkaa pois, sanoi Spede ja antoi meille filmiryhmän kalustoineen kaikkineen".

Danny ei ollut kuitenkaan materiaaliin tyytyväinen. Kuvauspaikoiksi sattuneet seurojentalot ja tanssilavat eivät olleet filmaattisimmasta päästä.

Danny sanoi ei, materiaali ei ollut elokuvatasoa. Tästä Spede otti lämpoä.

"Se oli mun vika, olis pitänyt miettiä kuvauspaikat etukäteen tarkemmin. Uskon edelleen, että Spede olisi ollut valmis tekemään mun ympärille elokuvan ja sitä oli jo suunniteltukin. Yksityiskohtia en muista. Harmi kun se meni niin kuin meni".

Tapauksen johdosta Dannyn ja Speden suhteen pysyivät viileinä aina 1980-luvulle asti.

Lähteenä Antti Heikkisen kirja "Danny - Koko show" (WSOY)



V2.fi | J.A. Kaunisto
< Scooby-Doo-sankari H... Netflix kääntää veis... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova