Tuorein sisältö

Ismo Alanko outoilee - osasitko odottaa näin radikaalia hyppyä marginaaliin?

09.10.2022 klo 01.20 | Luettu: 1052 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Ja nyt jotain aivan muuta.

Pohjonen Alanko on Ismo Alangon, Tuomas Norvion ja Kimmo Pohjosen muodostama yhtye, jonka musiikin ytimenä ovat ääni-improvisaatio ja elektroninen äänenmuokkaus.

Vapaassa tunnetilassa syntyneistä soundeista, melodioista ja rytmeistä on kehitelty vahvoja visuaalisia mielikuvia luovia sävellyksiä. Erilaiset ihmiskehosta lähtevät äänet, hypnoottiset hokemat ja lyyriset melodiat kohtaavat nykyteknologian ja purkautuvat ilmoille pakanallisina rituaalimenoina, kauniina hymneinä tai rujona tanssimusiikkina.

Ihmisäänien ja Norvion elektroniikan lisäksi tätä musiikillista maisemaa värittävät aika ajoin myös kokeellisen hanurinsoiton ja punkhenkisen kitaroinnin yhteentörmäykset.

Pohjonen Alanko -kokoonpanon ensimmäinen täyspitkä albumi "Voice of Northern Lowland" julkaistaan lokakuun lopussa.

Esimakua tulevalta levyltä, Kainuu-single on julkaistu.

Vaikka yhtyeen kappaleiden vokaaliosuudet muodostuvat selkeiden sanojen sijaan äänteistä ja äänistä, Kainuu-kappaleen nimeäminen syntyi nopeasti assosiaatiopohjalta, ilman lyyristä ohjenuoraa.

"Kainuu on jylhien metsien ja jyrkkien vaarojen musiikkia. Kaupunkilaisen mielen ja väkevän luonnon harmoninen yhteentörmäys. Kun kuuntelin biisiä ja mietin sille nimeä, Kainuu oli ensimmäinen sana, joka tuli mieleeni. Kainuu edustaa yhtyeen tuotannossa sen melodisinta ja harmonisinta laitaa. Toisaalta se on sointikuvaltaan tyypillinen Pohjonen Alanko-biisi: kaunis laulettu melodia kohtaa hanurilla soitetut erilaiset vokaalisamplet ja elektroniset rytmit", Ismo Alanko kertoo.

Pohjonen Alanko lähtee marraskuussa julkaisukiertueelle, joka alkaa 9.11. Helsingin Vuotalolta, matkaten Seinäjoen Rytmikorjaamon sekä Tampereen GLivelabin kautta takaisin Helsinkiin ja paikalliseen GlIvelabiin 12.11.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Jaa on riimannu vai?... Sekoilua, ryyppäämis... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova