Tuorein sisältö

Black Sabbath-kitaristi kommentoi julkaisemattomia Sabbath-viisuja

18.10.2008 klo 11.03 | Luettu: 3483 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Black Sabbath-kitaristi Tony Iommi on Guitar World-lehden haastattelussa kommentoinut paria julkaisematonta Sabbath-viisua, jotka äänitettiin aivan bändin uran alkuaikoina. Viisut sijoittuvat aikaan 1960-luvun lopulle, jolloin bändi tunnettiin vielä nimellä Earth. Kuitenkin tuttu jengi Osbourne, Iommi, Butler ja Ward löytyi jo sorvin äärestä.

Bändi levytti kourallisen viisuja kuten The Rebel, When I Came Down ja Song For Jim. Viisuja ei ole tähän päivään mennessä julkaistu.

- Me emme kirjoittaneet kyseisiä viisuja, ne ovat jannun nimeltä Norman Hainesin biisejä. Tuolloinen managerimme Jim Simpson oli kyseisen tyypin kaveri ja manageri sai meidät levyttämään biisit. Me vain halusimme soittaa, joten levytimme nuo viisut. Halusimme tietenkin kirjoittaa omat biisimme ja tehdä levyn, joten tämä oli vain välipala. Tuo oli ensimmäinen vierailumme studiossa, studiokin oli vielä aivan perustasoa. Jo tuolloin ajattelimme, ettemme halua noita viisuja julkisuuteen. Kyseiset biisit eivät edes etäisesti kuulosta Black Sabbathilta.

Testaa itse, miltä When I Came Down kuulostaa...



V2.fi | J.A. Kaunisto
< Miksi uuden AC/DC-le... Max Payne - suositum... >

Keskustelut (2 viestiä)

HalfNelson

18.10.2008 klo 14.02

Kaikki nuo mainitut biisit löytyvät netistä moneltakin foorumilta ja pitää yhtyä mestarin sanoihin: Ne eivät ole Black Sabbathia. Mielenkiintoinen kuriositeetti lähinnä.
lainaa
Belew

18.10.2008 klo 17.32

No jaa, voisihan sanoa ettei Black Sabbathin ekan levyn Warning-biisi Wes Montgomery kitarasooloineen kuulosta Sabbathilta.
Kyllä itse ainakin tuosta When I came Downista tunnistan heti Sabbathin. Iommin riipivä kitarasaundi, Wardin rento rumpupaukuttelu ja Geezerin letkeä bassottelu kuuluu heti läpi ja minulle ne ovat se mikä teki (Ozzyn laulun lisäkdi) Sabbathista Sabbathin. Bändin 4 ekalta levyltä tämä kuuluu parhaiten läpi.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova