Tuorein sisältö

House of the Dragon 1-8: sitkein Game of Thrones -hahmo on virallistettu

10.10.2022 klo 23.00 | Luettu: 1651 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 8:
The Lord of the Tides


Tahaton huumori ottaa ja antaa.

Uskoin silmälappupenskan selviävän seuraavasta aikahypystä silkkisimmin, mutta nyt hän on äitiään vanhempi banaanipää vailla mitään tuttua. Kuningas on mädäntynyt elävältä jo noin 180 vuotta, mikä lähentelee parodiaa, koska moni ennusti hänelle pikaista loppua. Uuno Turhapuron hampaat ja Quasimodon isomummon ryhti ovat sivuseikkoja, kun hän näyttää samalta kuin Breaking Badin kanakauppias pommin jälkeen.

Olen perso melodraamalle, mikä on toinen nimi tahattomalle huumorille. Hörähtelin kunkulle potien syyllisyyttä, kunnes liikutuin, kun hän köpötteli Oopperan kummitus -asussa tytärtä ja perhettä puolustamaan. Myös kun hän illallisella toivoi lähimmäisten sovintoa, olin vahvasti mukana tunnelmassa. Valheellisenkin harmoninen hetki vanhuksen kunniaksi luo kontrastia tulevalle, vaikka pennut riitelevät heti papan lähdettyä ja aikuisten sanat saattavat jäädä tyhjiksi.

Viimeinen kohtaus on taas kyseenalainen. George R.R. Martin kierrättää nimiä realismin varjolla, mutta nyt se saattaa olla käänne, kun räjähtänyt ruumis hourii eri Aegonista kuin vaimo luulee. Toisaalta en ylläty, jos nainen vain hautoo asiaa seuraavat 10 vuotta, jonka aikana ei tapahdu mitään.

Nimensä jakso saa siitä, että venepösön seuraajasta riidellään, koska virallisella seuraajalla ei ole venesuvun verta. Sitä ei myönnetä, että poika on äpärä, joten siinä on sisäistä logiikkaa, että hänet paritetaan serkulleen, jolla veneverta on: suku jatkuu. "Veneverta." Se kelpaa itselleni mainiosti, että sarja teki veneilijöistä tummaihoisia, koska se on hilpeää, kun tumma setä karjuu kuuroille korville, ettei vitivalkoinen kersa ole hänen sukulaisensa. Huvittuneisuus voi kehittyä lemmeksi.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jakso 1-7 --- Jakso 1-9 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Julia Roberts ja Geo... Paluun tekee myös Da... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova