Tuorein sisältö

House of the Dragon 2-2: sisällissota pakottaa veljen veljeä vastaan tyyliin Tupu vs Lupu

09.07.2024 klo 21.20 | Luettu: 717 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 2:
Rhaenyra the Cruel


Nuhjuisten murhaajien ykköskohde oli banaanipää, joka tiedetään kovaksi soturiksi. Luokittelin sen mokaksi, kun pummit tappoivat lapsen, koska murhan tilannut "Doctor Who" ei voi haluta sitä, vaikka hänellä on sama, omaa anusta imppaavan mulkun naama kuin Putinilla ja Sel8nteellä. Mutta? Jakso yllyttää pohtimaan, mitä Who murhaajille sanoi. En hetkeä uskonut banaanipään olevan vaarassa, ja lapsen murha vaikuttaa kostautuvan strategisesti, joten onko Who katala vai saatanallinen idiootti? Hän painelee ulos jaksosta kiukuspäissään.

Lapsi kuului nuorelle kuningasparille. Äiti reagoi vaisusti ja isä hieman farssimaisesti. Sellainen kuva heistä halutaan antaa, mutta farssi-sana jää pyörimään kielen päälle. Kuolleella lapsella yritetään ansaita kansan sympatiat, mutta kuninkaan päätös tappaa satunnaisia palvelijoita tuskin edistää asiaa, kuten neuvonantaja vihjaa.

Kunkku tykkää ideasta, jossa partaäijä lähetetään vihollisleiriin, jotta äijä voisi korvata oman identtisen kaksosensa ja kostaa! Viimeistään tämä on Mikki Hiiri -meininkiä. Miten konfliktin molemmat puolet voivat olla niin tyhmiä, että pahiksen identtisellä kaksosella on korkea asema vallan ytimessä? Nauroin ääneen veljesten "traagiselle" tappelulle, koska ensinnäkään en muista nähneeni heitä eläessäni.

Hidas jakso tähtää uskottavuuteen tavallaan, mutta se tapahtuu rahvaan näkökulmaa laajentamalla, vaikka lapsen kuolema jos jokin sallisi pysyä intiimisti pienessä piirissä. Kansan manipuloinnin ohella seppä ja merimies saavat uudet kohtaukset muuten vaan, jne. Hyvin näyteltyjen hetkien johdosta farssimaisuus on sävy eikä koko totuus.


Keskiarvo 12 jakson jälkeen:


< Jakso 2-1 --- Jakso 2-3 >

Katsottu: Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Puolalaisten fanien ... Turun Vauhti Kiihtyy... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova