Tuorein sisältö

Star Wars: Andor 1-6: nunnuka-nunnuka-lai-lai, mutta vain väitetysti

12.10.2022 klo 21.30 | Luettu: 1190 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 6:
The Eye


Onko siskoa, nelikätinen tohtori? Veisin hänet katsomaan revontulia planeetalle, jolla asuvat saamelaiset ovat viinaanmeneviä Imperiumin propagandan mukaan. Se tieteisfantasiasta ja eksoottisista kulttuureista tänään; ilahduin kirjaimellisesti vilkkuvista väreistä latteuden jälkeen. Disney-ajan Star Wars on tappanut George Lucasin masennukseen kuin Padmen, mutta asiaa ei voida vahvistaa, koska Lucas saa syitä "kääntyä haudassaan" ennen hautaamista.

Yritän aina esittää vanhat vitsini eri muodossa - edes yritän. Tällä jaksolla ei ole käsikirjoitusta. Kapinalliset ilmoittivat ryöstävänsä kamaa Imperiumin padosta. Nyt he marssivat sisään ilmeisimmissä valeasuissa. On pyssyillä uhkailua ja ammuskelua ilmeisimmässä vaiheessa. Onnistuminen. Loppu. "Epilogissa" sentään nähdään opportunisti, jolloin ANDiRiä testataan viitisen sekuntia tavalla, johon esiosan esiosan katsoja ei usko puolta sekuntia.

"Mutkun sarja tekee Star Warsista uskottavan!" Niin. Jakso on 100% sotaleffaa ilman sotaa. Pyssyjen tilalla on laaserit kuin pankkirosvoilla vanhassa Turtles-piirretyssä, mutta Turtlesien tilalla on saamelaisia, joita käsitellään kunnioittavammin kuin mainittu propaganda antaa ymmärtää. Ainoa tyylivalinta on tekijöiden kunnian vaaliminen. Heille ei naureta. He eivät ole kuulleetkaan ihme muppeteista joita näet mm. lähimmällä torilla: kaukaisessa galaksissa on vain harmaan sävyjä. ANDiR ja Literally the House of the Dragon tekevät scifistä ja fantasiasta aikuisille sopivaa kuten eväsretkellä ensi kertaa käynyt Pelle Peloton teki eväsliinasta talon.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Jaksot 1-5 --- Jakso 1-7 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Voice of Finlandin k... Yksi 70-luvun amerik... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova