Tuorein sisältö

The Sandman 1-8: sinäkään et ole kuiva mäntti, vaan velhon ilmoitusta vartova evoluution askel

21.10.2022 klo 23.00 | Luettu: 1385 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 8:
Playing House


Mystisestä, kiintoisasti poukkoilevasta "pallosta" "vapautettiin ilmaa". Nyt jaksot 7 ja 8 käyttäytyvät kuin tämä olisikin tarina legendojen ennustamista superpennuista, sadun jäädessä kesken normaalisti. Nukkumatin eksoottinen näkökulma tuntuu sivuseikalta, vaikka hän yhä korjailee kuvioitaan. Hänen julma tuomionsa karanneelle painajaiselle lienee sitä eksotiikkaa.

Pikkuveljeä etsivä tyttö on niin lahjakas "unissakävelijä", että hän tavoittaa Nukkumatin toimiston ja saa virka-apua. Sijaisperheessä kärsivä veli hakee turvaa lucid-tason unista, missä auttaa se soolouralle lähtenyt painajainen. Moinen titityy vaikeuttaa pojan maagista jäljittämistä, koska pimpeli pom. Unissa sankarit onnistuvat, mutta fyysisesti pojan tavoittaakin pahempi painajainen, joten: jatkuu ensi viikolla.

Hik. Satunnaisten ihmisten unissa on mm. naamatonta ja karvaista örkkiä, ja pikkuveli uneksii olevansa supersankarimainen "Nukkumatti" eli Hiekkamies. Pinnallinen kiva ostaa kärsivällisyyttä, ja jonnekin tämä on menossa. Oletan sarjan olevan luova. Alitajuntani yrittää yrjötä ulos saarnan siitä, kuinka The Chosen One -propaganda on mielisairauden merkki, jos tarina on suunnattu aikuisille - mutta sarja ei ole kantaansa ilmoittanut. (Nukkumatti itse ei ole valittu pulliainen, vaan fantasiaolento.)


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jakso 1-7 --- Jakso 1-9 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Mitä täällä tapahtuu... Adam Sandler koettaa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova