Tuorein sisältö

Birdmanin ja The Revenantin ohjaajan villi Netflix-leffa Bardo uudessa trailerissa

24.10.2022 klo 19.35 | Luettu: 843 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Ohjaaja Alejandro G. Iñárritun uusin nimihirviö Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths (läheisten kesken BARDO, falsa crónica de unas cuantas verdades) saapuu Netflixiin 16. joulukuuta varmistettuaan palkintogaalakelpoisuuden teattereissa.

Se on 50/50, onko Oscareita tulossa, sillä leffa on jakanut kriitikoiden mielipiteet, vaikka aiheena on leffojen tekijä. Iñárritu on hionut teosta sen jälkeen, kun festivaaliversiota kritisoitiin ylipitkäksi.

Kuvasto on saanut kiitosta. Kyseessä on surrealistinen matka, jossa menestynyt meksikolainen dokumenttiohjaaja palaa Yhdysvalloista kotimaahansa. Henkilökohtaiset muistot ja mietteet kohtaavat yleisemmän painolastin, jota kansakunnalla on.

Sama lyhyemmin: kolmea tuntia lähentelevä leffa kertoo kaiken kaikesta.

Sama pidemmin: tunteellisesti ja huumorintajuisesti päähenkilö kamppailee yleisten mutta intiimien - identiteettiä, menestystä, kuolevaisuutta, Meksikon historiaa ja syvästi tunnepohjaisia perhesiteitä - koskevien kysymysten parissa. Mitä tarkoittaa olla ihminen (tai no, elokuvien tekijä) näinä hyvin erikoisina aikoina?


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Taivas varjele mitä ... House of the Dragon ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova