Tuorein sisältö

AC/DC:n Angus Young triviatiedon lähteillä - miten Prinssi Charles liittyy Aussibändiin?

21.10.2008 klo 09.32 | Luettu: 4320 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

AC/DC:n kitaristi Angus Young on Australialaisen Undercover.comin haastattelussa kerrannut ison joukon tarpeellista triviatietoa bändistä nimeltä AC/DC ja miehestä nimeltään Angus Young- onhan siellä mukana jotain uuttakin.

Minkäläisen elämäntyylin bändin menestys ja maine on tuonut mukanaan?

- Olen aina pitänyt yksinkertaisista asioista - meikäläinen ei leveile. Sama juttu on kaikkien bändin jannujen suhteen. Olemme aina olleet erilaisia kuin monet muut bändit.

Tunnetko kilpailevasi nuorempien bändien kanssa?

- En oikeastaan. Olemme olleet liikkeellä niin kauan, olemme käyneet kaikkialla. Aina on ollut uusia bändejä - vuoden tulokkaita. Meidän ei ole koskaan tarvinnut kilpailla. Teet aina kaiken kympillä ja ihmiset alkavat odottamaan sitä.

Onko melu vaikuttanut kuuloosi?

- Minulla ei ole koskaan ollut sen kanssa ongelmia. Ehkä se auttaa, että juoksen kaiken aikaa ympäri lavaa!

Mitä musaa kuuntelet kotona?

- Minulla on minimaalinen levykokoelma. Ongelmani on, että kun menen musakauppaan, ostan todennäköisesti jo omistamani levyn. Muddy Waters, BB King...

Mikä on pitänyt bändin liikkeellä kaikki nämä vuodet? Varmasti olettte ajatelleet lopettamista?

- Emme oikeastaan, Bon Scottin kuollessa ajatus kävi mielessä. Kun pääsimme siitä yli, olemme vain jatkaneet. Positiivisella asenteella eteenpäin.

Kuinka vaikeaa oli korvata Bon Scott?

- Erittäin vaikeaa, meillä ei ollut ajatustakaan. Toiset ajoivat meitä jatkamaan, jotkut halusivat meidän lopettavan. Emme edes halunneet etsiä uutta miestä. Malcolm vain soitti eräänä päivänä ja ehdotti tapaamista ja uusien biisien duunaamista. Bon ei ollut korvattavissa mutta onneksi löysimme toisen vahvan persoonallisuden Brian Johnsonin. Brian on täysin oma persoonansa, kuten oli myös Bon.

Mistä tuli idea käyttää lavalla koulupukua?

- Se oli sisareni ansiota. Hän muisti aina minun rynnänneen koulusta kotiin suoraan kitaran varteen. Koulupuku ja kitara jäivät hänen mieleensä. Jossain vaiheessa hän ehdotti minulle lava-asuksi koulupukua, porukka saisi jotain katsottavaa. Ensimmäinen pukuni oli Ashfield Boys High Schoolin asu.

Eikö veljesi vaimon idea ollut bändin nimi AC/DC?

- Heittelimme ideoita ilmaan ja hän ehdotti tuota nimeä. Se vain jäi elämään. Mielestämme se oli hieno nimi ja tarvitsimme nimen nopeasti. Meille oli jo luvassa keikkoja, joten nimi oli tuli tarpeeseen.

Ketkä ovat kitarasankareitasi?

- BB King, Buddy Guy...kautta aikain kovin on Chuck Berry.

Entä tuoreemmat skebanvääntäjät?

- Ei oikeastaan. Nykyään homma on vain nopeaa ja raivoisaa. Mitä enemmän kuuntelen muita, sitä enemmän arvostan veljeäni Malcolmia. Hyvä rytmikitaristi on kuoleva laji. Keith Richards ja Ike Turner ovat kovia rytmikitaristeja.

Entä keikoilla raikuvat tykit, mistä ne ovat peräisin?

- For Those About the Rock-albumin jälkeen tykit ovat olleet mukana. Saimme idean kuninkaallisista häistä (prinsessa Diana, Walesin prinssi Charles). Olimme studiossa Pariisissa ja kuulimme kanuunoiden laukeavan. Yksi kavereista katsoi kuninkaallisia häitä telkusta ja tykit kuulostivat mahtavilta. Päätimme käyttää tykkien jylinää levyllä.

Mahtoiko kruunupää-Charles koskaan saada ideastaan kunniaa?

- Vaikea sanoa...



















V2.fi | J.A. Kaunisto
< Radiohead paljasti r... Timo Tolkin Revoluti... >

Keskustelut (2 viestiä)

ttumo

06.03.2010 klo 15.00

no jes... jokkut tykit.
lainaa
omutt

20.08.2010 klo 11.14

mitenkäs hitossa kaikki eksyy tänne :D eka kommentti 1,5 vuotta uutisen ilmestymisen jälkeen
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova