Tuorein sisältö

Uusi Friday the 13th -sarja on tulossa Hannibal-sarjan tirehtööriltä

02.11.2022 klo 16.40 | Luettu: 1166 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Bryan Fuller kehittelee Crystal Lake -nimistä sarjaa, joka toimii "laajennettuna esiosana" Friday the 13th -elokuville.

Crystal Laken kesäleiri on paikka, jossa poika nimeltä Jason Voorhees hukkui 1950-luvulla, kun leirin ohjaajat paneskelivat. Ensimmäisessä elokuvassa (kuvassa) Jasonin äiti paljastui murhaajaksi, mutta sittemmin Jason on kehittynyt pysäyttämättömäksi puukkomieheksi, joka on enemmän tai vähemmän virallisesti zombie.

Fuller toimii sarjan vetäjänä, tuottajana ja kirjoittajana. Tuottajiin lukeutuu myös ensimmäisen elokuvan kirjoittaja Victor Miller, joka voitti hiljattain lakijutun käsikirjoituksensa oikeuksista.

Uutisesta ehdittiin levittää versiota, jonka mukaan sarja saa hyödyntää vain ensimmäisen leffan ideoita, mutta Varietyn korjauksen mukaan sarjalla on vapaat kädet. Se lienee helpotus varsinkin Fullerille, joka joutui tekemään Hannibal-sarjaa ilman Uhrilampaiden oikeuksia. Fullerin muita sarjoja ovat mm. American Gods ja Pushing Daisies.

Ensimmäinen tv-sarja tehtiin jo 80-luvulla. Se jakoi nimen ja fontin elokuvien kanssa, mutta teki omaa juttuaan ilman Jasonia. Suomenkielinen nimi oli Aaveita ja kummituksia.

Uutta sarjaa esittää Yhdysvalloissa Peacock, joten Suomessa sitä esittää teoriassa SkyShowtime.

Lähde: Variety

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Katso traileri Latel... Avatar: The Way of W... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova