Tuorein sisältö

Cobra Kai 5-1 ja 5-2: huru-ukko haistelee kuningaskobran pesää

02.11.2022 klo 23.00 | Luettu: 1242 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 5 - Jaksot 1 ja 2:
Long, Long Way from Home ja Molé


Hauskan hölmössä tilanteessa huolettaa se, pysyykö se sellaisena.

Silver harrasti lahjontaa ja lavastamista. Juuri nyt hän vaikuttaa bisnesmieheltä, joka laajentaa suotuisassa tilanteessa. Alkuperäinen karate-skidi ja entinen oikea aikuinen LaRusso pelkää laajentumista kuin 1950-luvun jenkki kommunismia. Hän kuitenkin rajoittaa kuvakieltä, jottei avuksi tullut huru-ukko Chozen (Karate Kid II:sta) murhaa Silveriä.

Chozen ylläpitää pöhköyttä mm. paljastamalla, että Silverin taistelutyyli on kunniaton petos, hattoro hirohito sentään. Toisen jakson loppuun mennessä ukosta on maalattu vivahteikkaampi tai mahdollisesti tylsempi kuva (on aikaista sanoa). Olen sisäistänyt hänen historiansa puutteellisesti, joten erehdyin pohtimaan, voiko hän kääntyä Silverin puolelle. Soluttautumisoperaation pointti lienee kuitenkin se, että Chozen ja Silver esittäytyvät toisilleen ja Silver epäsuorasti vahvistaa juonivansa muutakin.

Sillä välin Miguel etsii isäänsä Meksikosta kaavamaisesti kuin telenovellassa, mikä ei ole tarkoituksellinen tai ainakaan hyvä vitsi. Molemmat ehdokkaat ovat roistoja, mitä ei välttämättä käsitellä enempää: kaikki Meksikossa nyt vain ovat kieroja turistit mukaanlaskien? Isän korvike Johnny onnekkaasti hiihtää perässä biologisen toukan kanssa, joten sählinkiä riittää. Mieluummin olisin katsonut näitä ystäviäni aidossa chilikisassa.

Tavallaan sankarit ovat aktiivisia, mutta tavallaan he odottavat roistojen tekevän jotakin, johon saa oikeasti reagoida. Voiton puolella pysytään kirkkaimmin Silverin karisman johdosta. Hän on vahvoilla, joten hänellä ei ole kiire.


Keskiarvo 42 jakson jälkeen:


< Jaksot 4-9 ja 4-10 --- Jaksot 5-3 ja 5-4 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Niin että miten Roop... Uusi His Dark Materi... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova