Tuorein sisältö

Avatar: The Way of Waterin pitää tienata pari miljardia? (+ vielä yksi traileri)

22.11.2022 klo 15.45 | Luettu: 387 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Vanhan väittämän mukaan Avatarin jatko-osat maksavat yhteensä miljardi dollaria. Summa on riskaabeli, vaikka toisaalta noin 250 miljoonan taalan flopit ovat Disneylle arkea (John Carter, The Lone Ranger, Solo: A Star Wars Story).

250 miljoonaa per leffa ei ole koko totuus. Leffoja on työstetty pitkään, ja niitä varten on kehitetty uutta teknologiaa. Ensimmäisen Avatarin virallinen budjetti oli 237 miljoonaa, mutta arvioiden mukaan se maksoi 280-310 miljoonaa jo ennen mainoskampanjaa.

Kun amatööri järkeilee, onko leffa tehnyt voittoa, hän kertoo budjetin kolmella ja vertaa summaa lipputuloihin. Jos Avatar maksoi 310 miljoonaa, tekijät toivoivat tienaavansa teattereissa vähintään miljardin. Avatar ylitti odotukset ja tienasi 2,9 miljardia.

Jos Avatar: The Way of Waterin on tienattava vähintään 2 miljardia, kuten netissä nyt kohistaan, maksoiko se 670 miljoonaa?

Cameronin mukaan Way of Water on "erittäin v***n" kallis. Hän kertoo varoittaneensa (tai yllyttäneensä) studiota sillä huomiolla, että kyseessä saattaa olla "huonoin bisnespäätös elokuvahistoriassa": Way of Waterin on oltava kaikkien aikojen kolmanneksi tai neljänneksi myyvin leffa lippuluukuilla, jotta se tienaa omansa takaisin.

Tällä hetkellä 4. sijalle pääsee lukemalla 2,07 miljardia. Jos Cameron viittaa yli 10 vuotta vanhoihin tapahtumiin, 1,5-1,6 miljardia saattaa riittää.

Jos Way of Water maksoi "vain" 500 miljoonaa, se on silti ennätyslukemissa. Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä maksoi 411 miljoonaa korkeimman arvion mukaan. Sekin leffa oli kokeellinen 3D-kameroiden johdosta, mutta budjetti myös riistäytyi käsistä.

Tuoretta Way of Water -traileria on viimeiseksikin kutsuttu:


Lähde: GQ

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Raskasta joulua ja J... Marvelin uusi Blade-... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova