Tuorein sisältö

Elia Viihteen maaliskuussa julkaistavalle draamajännärille merkittävä palkintoehdokkuus

16.12.2022 klo 17.04 | Luettu: 626 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Elisa Viihteen tuleva alkuperäissarja Rosvopankki on valittu Pohjoismaiden suurimman kansainvälisen elokuvafestivaalin, Göteborgin elokuvajuhlien, tv-draamakilpailuun, jossa palkitaan vuoden paras sarjakäsikirjoitus.

Rosvopankki-sarjan on käsikirjoittanut Matti Kinnunen yhdessä Mikko Reitalan kanssa, ja se tulee suuren yleisön katsottavaksi yksinoikeudella Elisa Viihde Viaplayhin 12.3.2023.

Kyseessä on jo toinen kerta, kun Elisa Viihteen alkuperäissarja on valittu käsikirjoituspalkintoehdokkaaksi Göteborgissa. Kaikki synnit -sarjan käsikirjoitus ja käsikirjoittajat Venla Aakko ja Mika Ronkainen palkittiin tapahtumassa vuonna 2019. Kaikki synnit on ainoa suomalainen sarja, joka on voittanut palkinnon.

Vuosittain viisi draamasarjaa Suomesta, Tanskasta, Islannista, Norjasta ja Ruotsista valitaan kilpailemaan arvostetusta Nordisk Film & TV Fondin palkinnosta ja 20 000 euron palkintorahoista. Raati valitsee vuoden 2023 voittajan 1.2.2023 osana Göteborgin elokuvajuhlia, jotka järjestetään 27.1.–5.2.2023.

Rosvopankki on tositapahtumien innoittama, 1990-luvun alun kriisiytyvään pankkimaailmaan sijoittuva draamatrilleri. 1980-luvun lopussa Suomen talous käy kuumimmillaan, ja kaikki pyrkivät ottamaan oman osansa loputtomalta tuntuvasta nousukaudesta. Vastavalmistunut taloustieteen tohtori saa ensimmäisen työpaikkansa Pankkitarkastusvirastosta. Hän haluaa pistää ojennukseen pankit, jotka pelaavat kasinopeliään kovalla riskillä.

Sarjan päärooleissa nähdään Amanda Pilke ja Pekka Strang.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< MTV sopi Viaplayn ka... Teräsmiehen duunista... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova