Tuorein sisältö

Kirjalähde: Motörheadin Punkaharjulla järjestämä 'viikinkihautaus' ei saanut ymmärrystä - bändille lätkäistiin putkareissun jälkeen maahantulokielto!

31.12.2022 klo 15.17 | Luettu: 1441 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Muska Babitzin aloitti uraansa 60-luvun lopulla, samoilla musiikkimarkkinoilla veljiensä Sammyn ja Kirkan kanssa.

Muska ja hänen kumppaninsa Hannu Salakka siirtyivät 70-luvun puolivälin jälkeen yhä enemmän järjestämään keikkoja. Vuonna 1976 perustettu Rodeo nousi Suomen suurimmaksi rock-keikkoja järjestäväksi ohjelmatoimistoksi. Rodeo toi maahan mm. Britanniassa jo kyseenalaista mainetta keränneen Motörheadin.

Sauli Miettisen kirjassa "Muska" (Like Kustannus) Lemmy Kilmisterin Motörheadin kohuvierailusta Punkaharjun juhannusfestivaalilla Punkarockissa vuonna 1979 kerrotaan seuraavaa:

"Kiertuebussin kyytiin nousi myös Muska, joka pääsi matkan aikana siemailemaan hieman bourbonia itsensä Lemmyn kanssa. Mitään merkittävää keskustelua ei heidän välilleen kuitenkaan syntynyt, sillä Lemmy jäi Muskan mieleen hiljaisena ja sulkeutuneena. Siihen saattoi olla syynä koko bändin kireiltä vaikuttavat sisäiset suhteet".

Juhlapaikalla alkoivat ongelmat. Suuri yleisö loisti poissaolollaan, ja keikan tilannut järjestäjä oli hävinnyt - kassa mukanaan!

"Bändille oli maksettu yleisen käytännön mukainen 50 prosentin ennakko, mutta loppusumma olisi maksettava managerille heti keikan jälkeen. Puuttuvat rahat oli pakko saada kerättyä nopeasti, joten Muska ei päässyt näkemään yhtäkään festivaalin esiintyjää: 'Mun ei auttanut kuin mennä lippukoppiin myymään itse niitä lippuja. Lopulta saatiin rahat kasaan ja maksettiin keikka Motörheadin kiertuemanagerille".

Seuraava päivä toi hotellilla lisäongelmia - ja lisälaskua. Henkilökunnan edustajat ilmoittivat, että rokkarit olivat laittaneet huoneiden irtaimistoa remonttiin.

"Hotelli vaati, että huonevaraukset tehneen Rodeon olisi korvattava vahingot. Asiaa ei ehditty selvittää loppuun, sillä krapulainen mutta jo uudet juomingit aloittanut brittiporukka piti saattaa Seutulassa odottavaan lentokoneeseen. Pian ilmeni, että bändi oli riehunut myös festivaalialueella - hajottanut vahvistimia ja tuhonnut käytössään olleen asuntovaunun sisätilat, tuikannut sen tuleen ja lopuksi vierittänyt järveen. Bändin toimittama 'viikinkihautaus' ei saanut viranomaisilta ymmärrystä".

Bändistä tehtiin rikosilmoitus. Myös matka lentokentälle muodostui ikimuistoiseksi. Roudarit, ja osa bändin jäsenistä (etenkin rumpali Phil "Animal" Taylor) innostuivat heittelemään bussikuskia kananmunilla. Lopulta paluulentokin jäi haaveeksi, sillä koko rokkariporukka pidätettiin ja heitettiin viikonlopuksi putkaan. Lähtiäislahjaksi bändille lätkäistiin maahantulokielto!

Lainatut kohdat ovat Sauli Miettisen kirjasta "Muska" (Like Kustannus).


V2.fi | J.A. Kaunisto
< His Dark Materials 3... Entinen Nightwish-vo... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova