Tuorein sisältö

Kirjalähde: suosikkileffasarjan kuvaukset toivat ruotsalaistähdelle tähtitieteellisen tilin, ihastumisen vastanäyttelijään ja lisää huumeita

13.01.2023 klo 01.21 | Luettu: 1306 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Ruotsalainen näyttelijä ja muusikko Ola Rapace on tuttu varsinkin Stefan Lindmanin roolista Wallander-sarjassa sekä Bond-leffasta Skyfall.

Ola ei ole elämässään säästynyt ihmissuhde-ja päihdeongelmilta, joista mies kertoo kirjassaan "Elämäni Romeona : pakomatka 5 näytöksessä" (Minerva Kustannus)

Ola kertoo lähestymisestään Wallander-sarjan näyttelijän Johanna Sällströmin eli Lindan kanssa. Sällström päätyi itsemurhaan vuonna 2007:

"Saan uusien Ystadissa tuotettavien Wallander-elokuvien pääroolin. Liksa on tähtitieteellinen, aivan eri luokkaa kuin aiemmin tienaamani rahat. Roolihahmo on nimeltään Stefan niin kuin Dramatenillakin, toivon nimen olevan ainoa rooleja yhdistävä tekijä. Kurt Wallanderin tytär Linda on Mimin (Mimi eli Ola Rapacen vaimo Noomi Rapace) ystävä, tai oli, he eivät ole nähneet naimisiinmenomme jälkeen. Lindan mies jättää hänet päivä ennen kuvausten alkamista ja lähtee Berliiniin toisen naisen kanssa. Linda jää yksin heidän pienen tyttären kanssa Skånen maaseudulle, menee silminnähden rikki.

Olen näyttänyt Wallander-tuotannolle vihreää valoa, vaikka tiedän pestin tarkoittavan arkiviikkojen viettämistä Skånessa pitkän aikaa. Mimi ei ole sanonut vastaan, kun olen tavoilleni uskollisena nähnyt toiveunia kaiken voittavasta tosirakkaudesta. Tienaamani rahat antavat meille vapauden matkustaa, ja onhan Mimin perhekin sitä paitsi Skånessa
".

"Käsikirjoitukset pohjautuvat kirjan kirjoittaneen Henning Mankellin ideoille, muuta en sitten tiedäkään mukaan lupautuessani. Periaatteeni on, etten koskaan allekirjoita sopimusta lukematta käsikirjoitusta, mutta tuottajat saavat minut vakuutettua väittämällä, että heillä on sopimukset maan parhaiden käsikirjoittajien kanssa. Hylkään periaatteeni, teen kompromissin itseni kanssa. Se ei jää viimeiseksi kerraksi tässä projektissa, eikä koske vain minua. Linda kärsii sekä työssä että sen ulkopuolella. Synkkyys yhdistää meitä. Nautin hänen seurastaan, ja yhteisiä kohtauksia tehdessä aika pysähtyy. Hän ymmärtää minua, ja vetää puoleensa kamikaze-katseellaan. Hänellä ei ole enää mitään menetettävää".

"Sen sijaan, että työstäisimme yöt käsikirjoitusta, vedämme kokaiinia ja juomme vodkaa, Linda ja minä. Sanomme toisiamme Tikuksi ja Takuksi. Emme ole vieläkään panneet".

Lainatut kohdat ovat Ola Rapacen kirjasta "Elämäni Romeona : Pakomatka 5 näytöksessä" (Minerva Kustannus).



V2.fi | J.A. Kaunisto
< Vikings: Valhalla 2-... Sarah Michelle Gella... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova