Tuorein sisältö

Norjalainen mustan metallin laulaja puhuu homoseksuaalisuudesta

30.10.2008 klo 09.37 | Luettu: 6560 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Mustan metallin sanansaattajan Gorgorothin nokkamies Gaahl (oikealta nimeltään Kristian Espedal) on Rock Hardin haastattelussa puhunut mm. seksuaalisesta suuntautumisestaan - miten sopivat yhteen homoseksuaalisuus ja äärimmäinen black metal sekä satanismi. Gaahlin homoseksuaalinen suuntautuneisuus paljastui viimeistään kuluvan vuoden heinäkuussa, jolloin haastattelussa ilmeni rokkarin ja norjalaisen muotinimen Dan DeVeron suhde.

Kysymykseen Judas Priestin Rob Halfordin vaikutuksesta Gaahl toteaa Halfordin olleen musiikillinen vaikuttaja mutta miehen esimerkki ei saanut Gaahlia "ulos kaapista".

- Kaikki tapahtui ihan luonnostaan, luonnollisen kehityksen kautta. Olen mikä olen, en ole koskaan peitellyt tai salaillut sitä.

Gaahl vakuuttaa, ettei kukaan ole sanonut asiasta mitään negatiivista vasten kasvoja. Mies ei ole törmännyt homofobiasta kärsiviin mustan metallin faneihin, vaikka heitä varmasti on olemassa.

Wackenin metallifestareilla sattuneesta hyökkäyksestä mies toteaa huomanneensa tilanteen mutta kukaan ei suoranaisesti käynyt silmille. Gorgorothin basisti oli mukana välienselvittelyssä, jossa oli kyse myös homofobian ilmentymästä. Aggressiivinen osallistuja löysi itsensä myöhemmin sairaalasta...

- Kaikki tapahtui selkäni takana.

Gaahl ei muutenkaan mieti muiden mielipiteitä itsestään tai musiikistaan.

- Minun mielipiteeni taiteesta ja black metallista on rehellisyys ilman kompromisseja. En välitä muiden ihmisten reaktioista tai heille aiheuttamistani tunteista.

Gaahl on aikaisemmin myöntänyt olleensa nuorempana tekemisissä äärioikeistolaisten ryhmien kanssa. Natsiksi mies ei kuitenkaan tunnustaudu. Homma oli enemmän jengimeininkiä, ilman politiikkaa. Gaahl kertoo ystäväpiirissään edelleen olevan ihmisiä, joiden näkökulma on lähellä äärioikeistoa. Hänen homoutensa ei ole ongelma näissäkään piireissä.









V2.fi | J.A. Kaunisto
< Metallica virallises... Palkittu jenkkiveter... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (3 viestiä)

OldHorny

Moderaattori

Rekisteröitynyt 11.10.2007

30.10.2008 klo 14.50

Voi Gaahl... Jotenkin arvannut tuon aina.
lainaa
tero

31.10.2008 klo 12.40

"sopivat yhteen homoseksuaalisuus ja äärimmäinen black metal sekä satanismi"

Aamen
lainaa
Niinpä

01.11.2008 klo 14.57

Black metal muusikko on homo? Kiertääkö maa aurinkoa?
lainaa

V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova