Tuorein sisältö

The Last of Us 1-3: tatti kasvaa kauneimmin elämän syksynä

31.01.2023 klo 14.20 | Luettu: 1322 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 3:
Long, Long Time


Paras (tai ehkä pelaajalle tuorein) jakso tähän mennessä saa kokonaisuuden näyttämään vielä heikommalta kuin oletin. Jakson itsenäinen tarina ei auta pääjuonta, eikä pääjuoni auta jaksoa. Jakson omat näyttelijät ja tunnelmat kannattelisivat leffaa. "Leffa" on typistetty 60 minuuttiin ja sitten venytetty 80 minuuttiin pääjuonen vuoksi.

Alla on paljastuksia siinä mielessä, että simppelit sadut on mukavinta kokea tietämättä mitään. Jakso ei panosta edes sienizombeihin vaan vain käsitteeseen "last of us".

Ilmeetön tiskiharja Nick Offerman vaatii kunnioitusta, sillä tosielämässä Megan Mullally panee häntä. Hahmo on periamerikkalainen selviytyjä, jolla on aseita, nötköttiä ja viinikellari, kun maailma loppuu.

Ukko ei raaski ampua kuoppaan pudonnutta äijää. Onnekkaat odottavat hetken selkäänpuukotusta, mutta miehistä kehittyykin rakastavaisia. Jakso seuraa ikääntynyttä homoparia unohdetussa kolkassa maailmanlopun jälkeen. Offerman ja Murray Bartlett ovat hyvin herttaisia.

En muista, miten jakso kytkeytyy peliin, mutta muistan hyvin Falloutien ja Resident Evilien päiväkirjamerkinnät ja äänitallenteet. Harjoittelijoiden pykäämien taustatarinoiden muuttaminen laatudraamaksi on: teknisesti mahdollista.

Vaihtoehtoinen vertaus. Rakastan Titanicia, joten harkitsen sen katsomista uudelleen teatterissa helmikuussa. Mitäpä jos uppoamisen hetkellä sänkyyn käpertyvien vanhusten tarina saisi 60 minuuttia omaa aikaa? He tapasivat vuosia sitten. He rakastivat. Somaa! Jaa, lopussa on vielä kohtaus, jossa pappa avautuu DiCapriolle miesten elinaikaennusteesta, joten siksi DiCaprio hukkuu huvikseen. Ilmeisesti tämä oli siis tarpeellistakin.

Sarjalla on identiteettikriisi. Tässä ja ensimmäisessä jaksossa on ainekset tyylille, jossa puolet jaksosta keskittyy kävelyyn ja puolet takaumaan, aikatasojen kommentoidessa toisiaan, mutta kumpikin jakso keskittyy tiukasti yhteen asiaan (hyvä) ja sitten vielä toiseen (haukotus). Takaumat ovat nykyhetkeä vahvempia mukaanlaskien jaksojen 1 ja 2 tieteilijäpätkät, vaikkeivät ne istu muuhun tyyliin.

Sivuhahmoille, joita ei jatkossa nähdä:


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Jakso 1-2 --- Jakso 1-4 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tämä kiertue kelpais... Ihmiset rakastavat y... >

Keskustelut (2 viestiä)

GreasyStrangler91

31.01.2023 klo 15.20 1 tykkää tästä

Täytyy olla samaa mieltä siitä, että jakso ei tue tarinaa ja toisinpäin. Mutta yllätysmomentti silti toimi ja loistavaa draamaahan jaksoon saatiin rakennettua. Silti tuntuu tässä vaiheessa pelin kahteen kertaan pelanneelle, että sielu tästä puuttuu. En osaa vielä sanoa, että onko sarjan vika vai sen, että on tullut peli pelattua.
lainaa
Bub

01.02.2023 klo 08.45 3 tykkää tästä

Jakso tuli liian aikaiseen vaiheeseen. Päähahmot eivät ole oikein kerennyt hengailemaan keskenään ja sitten kolmas jakso pyhitetään käytännössä kokonaan ulkopuolisille hahmoille. Rytmitys tökkii.
Tulee huonolla tavalla Boba Fett mieleen kun Pedro kaappasi sarjan itselleen hetkeksi.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova