Tuorein sisältö

Vikings: Valhalla 2-4: vene kastuu ja muita ristiriitaisia tragedioita

03.02.2023 klo 23.00 | Luettu: 848 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 4:
The Thaw


Sarja ei ole mustavalkoinen eikä harmaan amoraalinen, vaan kiintoisan epätasaisesti molempia. Jos olen unohtanut kohtaukset, jotka selittävät tietyt hahmot, se tekee tästä hauskempaa.

Lontoossa kuningattaren neuvonantaja vaikuttaa katalammalta kuin kuningatar. Samaa mieltä oleva kuningatar ei usko miestä, joka vannoo olevansa rehti ja myös vilpittömästi rakastunut hovineitoon. Kuningattaren kiduttaessa kirkassilmäistä neitoa, mies alkaa vaikuttaa William Wallacelta? Jos homman pointti on sen suuntainen, toteutus saisi olla vielä dramaattisempaa.

Paksuna oleva, pappina vaikuttava ja leveästi virnistelevä soturitar on melkein jo keksinyt pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan. Pakolaiset ovat tasa-arvoisia. Kantaväestö alkaa uskoa siihen. Tämä ei voi kaatua kuin örkkien invaasioon? Aivan. Mustavalkoista.

Yksi partaperkeleistä esiteltiin psykopaattina. Ryökäle hän on nytkin, mutta hänet myydään myös könsikkäänä paikallisen kuningattaren silmin ja hänellä on hauska repliikki, joten hän vaikuttaa pitkälti sankarilta lähtiessään taas jahtaamaan "hyviksiä". Amoraalista.

Se on lähinnä viihdettä, kun sankarmiehet jatkavat "kelkkailua veneellä", vaikka on tässäkin se puoli, että maisemissa pyörivä orjakauppias on puhdas nilkki ja sankarit sankareita. Huomio on siinä tragediassa, että vene kastuu. Tiimi olisi mieluiten vetänyt sitä jäistä jokea pitkin ja nyt sitten iskee tulvakin.

Kivaa, mutta kovin sirpaleista.


Keskiarvo 12 jakson jälkeen:


< Jakso 2-3 --- Jakso 2-5 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Huomio Oulu, progeme... Guy Ritchien sotalef... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova