Tuorein sisältö

Minne hävisivät Metallican And Justice For All-levyn bassoraidat

03.11.2008 klo 10.32 | Luettu: 4273 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Metallican vuoden 1988 klassikkoalbumi …And Justice for All on ollut käsittelyssä Decibel-sivuston toimesta. Kautta vuosien albumin bassoraitojen vaisuus on herättänyt parran pärinää, jotkut fanit epäilevät Jason Newstedin bassoraitojen tahallaan joutuneen "jyrän alle". Asiasta keskustelivat Metallican rumpali Lars Ulrich ja kitaristi Kirk Hammett.

- Bassoraitojen katoaminen ei ollut tahallista. Levy oli minun ja James Hetfieldin "show" alusta loppuun mutta emme tosiaankaan ajatelleet tyyliin "hemmetin uusi kaveri, laitetaan tyypin bassoraidat piiloon". Miksausvaiheessa ajattelimme ensin säätää ryrmipuolta ja rumpuja ylös mutta lopulta säädimme kaikkea ylöspäin kunnes basso vain hävisi, toteaa Lars.

- Bassojen heikkouteen oli syynä Jasonin bassokuvioiden "yhteensopivuusongelmat" Jamesin soittamien rytmikitaraosuuksien kanssa. Miksausvaiheessa ainoa vaihtoehto oli säätää basso mahdollisimman alas. Se oli valitettavaa mutta etsimme myös uutta soundia. Tarkoitus oli pyrkiä erittäin kuivaan, silmille hyökkäävään soundiin. Mielestäni albumin soundi oli kokeellinen ja ainutlaatuinen - en pidä sitä kuitenkaan täydellisen onnistuneena, sanoo Kirk.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Apinoiden Planeetta ... BB-Mia alastonkuviss... >

Keskustelut (1 viestiä)

asda

03.11.2008 klo 17.05

Jason oli toisiks paras metallican basisti, and justice for all (paitsi basistille)
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova