Tuorein sisältö

Kirjalähde: Aki Tykki teki rahapulassa totaalisen paskan diilin - luopui tulevaisuuden tuloistaan hätäapua vastaan

17.02.2023 klo 01.21 | Luettu: 2434 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Sami Kuuselan kirjassa "Pohjalta - Happoradion tarina" (Johnny Kniga) Happoradio-yhtyeen vaiheet suureen menestykseen kerrataan bändin jäsenten omin sanoin.

Vuonna 2003 julkaistu "Pois Kalliosta" nousi hitiksi ja Happoradio pääsi tekemään debyyttialbumiaan. Vaikka Pois Kalliosta keräsi kiitettävästi radiosoittoa, Asemalla-albumin julkaisu ei mullistanut elämää tai täyttänyt pankkitiliä.

"Tuli vain entistä suurempi nälkä ja jano".

Siis aivan kirjaimellisesti.

"(Aki) Tykin raha-asiat menivät näihin aikoihin niin solmuun, että loppui viimeinenkin välittäminen. Keikoista ei saanut kunnon palkkaa, koska salit olivat pieniä ja usein aika tyhjiä. Eikä levytysdiilikään auttanut akuuttiin hätään. Menestyksestään varmat mutta rutiköyhät pojat olivat tehneet levy-yhtiön kanssa break even -sopimuksen, mikä tarkoitti sitä, ettei yhtye saa senttiäkään ennakkomaksua vaan joutuu odottamaan prosenttejaan myynnistä, kunnes levyn tekemisen kulut on katettu. Ja jos levy joskus jotain tuottaisikin, tulisivat rahat tilille vasta vuoden päästä. Odotuksesta tulisi pitkä.

Tykki kertoo, kuinka hän oli taloudellisesti niin pahassa liemessä, että pani nimensä paperiin, johon sitä ei olisi kannattanut rustata.

Tein kustannussopimuksen ekan levyn biiseistä, ja annoin option myös toisen levyn kappaleisiin. Sain korvaukseksi jotain 150 per kappale. Vastalahjaksi kustannusyhtiö sai kolmasosan teostoistani näiden biisien osalta.

Levyllä on kymmenen kappaletta: Tykki luopui siis tulevaisuuden tuloistaan 1500 euron hätäapua vastaan. Siitä voi laskeskella, paljonko 'Pois Kalliosta' on tahkonnut Warner Chappellin tilille kahdenkymmenen vuoden aikana. Paska diili, mutta rahapulaista muusikkoa on helppo naruttaa ikuisuussopimuksilla
".

Lainatut kohdat ovat Sami Kuuselan kirjasta "Pohjalta - Happoradion tarina" (Johnny Kniga).


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Kyyria palaa 'rikosp... Vesku Jokisen ja STI... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova