Tuorein sisältö

Luomuihmisiä syrjitään taas, kun kulttiscifi Gattaca jatkuu tv:ssä

18.03.2023 klo 23.30 | Luettu: 499 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Gattaca on kulttiklassikoksi usein kuvailtu tieteiselokuva vuodelta 1997. Se floppasi, mutta kriitikot kiittelivät sitä fiksuksi. Aiheena on tulevaisuuden yhteiskunta, jossa rodunjalostus on yleistä ja luomuihmisiä syrjitään. Päähenkilö teeskenteli "parempaa ihmistä" suurella vaivalla, jotta ura avaruusmatkailun parissa mahdollistuisi.

Sony ja Showtime-kanava kehittelevät tv-sarjaversiota. Tarinasta tiedetään vain se, että elokuvan tapahtumista on kulunut "sukupolvi", mikä tarkoittanee sitä, että aikaa on kulunut saman verran kuin tosielämässä. Ehkä se mahdollistaa näyttelijän tai useamman paluun. Leffassa nähtiin Ethan Hawke, Uma Thurman, Jude Law ja valikoima tunnettuja luonnenäyttelijöitä pienissä rooleissa.

Vuonna 2009 kehitteillä oli samaan maailmaan sijoittuva kyttäsarja, joka kuoli kaikessa hiljaisuudessa. Jos uusi yritys onnistuu, mukaan on tervettä heittää pari leffatähteä, kunhan he eivät liikaa maksa: tällaisilla scifisarjoilla on tapana jäädä kesken.

Sarjan luojia ovat Howard Gordon, Alex Gansa ja Craig Borten. Gordon & Gansa loivat myös Homeland-sarjan. Borten sai Oscar-ehdokkuuden Dallas Buyers Club -elokuvan käsikirjoituksella.

Lähde: Variety

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Korona voitettu ja a... Mitä Suomi kuuntelee... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova