Tuorein sisältö

Mitä Suomi kuuntelee? Kuuntelijan ikä ratkaisee paljon, mutta yksi on ylitse muiden

19.03.2023 klo 03.24 | Luettu: 1005 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Mitä Suomi kuuntelee?

Menevä ja helppo listapop on kaikkein kuunnelluinta musiikkia radiossa ja musiikin striimauspalveluissa, kertoo Teoston tutkimus.

Tänä vuonna listapop ohitti myös elävässä musiikissa rock-konserttien suosion.

Kun tutkimuksessa kysyttiin, miltä nykypäivän listamusiikki vastaajasta kuulostaa, erosivat alle 30-vuotiaiden suomalaisten vastaukset hyvin paljon heitä vanhempien vastauksista. Nuoret aikuiset suhtautuivat listamusiikkiin myönteisesti ja kepeästi, kun taas keski-ikäisistä huomattava osa suhtautuu pääosaan listamusiikista kielteisesti ja yli 60-vuotiaat taas hyvin etääntyneesti.

Tutkimuksessa kesän 2022 useimmin mainitut suomalaisten suosikkihitit olivat Ramses II:n Villieläin, Olli Halosen Suomen kesä ja JVG:n Amatimies.

"Suurimpaan suosioon yltävät hitit perustuvat usein oivaltavaan sanoitukselliseen koukkuun. Tämän kesän suurimmat hitit kertovat selkeästi yhteiskunnan tunteellisista syvävirtauksista. Hyvä esimerkki tästä on Olli Halosen Suomen kesä, joka ylistää kotimaisuutta vaikeuksien keskellä samalla kun suomalaiset hakivat turvaa toisistaan turvallisuuspoliittisen uhan alla. Villieläin taas on suora osuma länsimaisen ajankuvan suurimpaan kipupisteeseen eli oman elämän kontrollin puutteeseen ja muiden toiveisiin sopeutumiseen. Tätähän korona-aika alleviivasi."

(Teosto)

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Luomuihmisiä syrjitä... Viranomaiset sulkiva... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova