Tuorein sisältö

Kuinka synkkää on tuore The 69 Eyes - suuntaviitta osoittaa moneen suuntaan mutta synkän ei tarvitse olla sydämetöntä!

21.04.2023 klo 12.08 | Luettu: 712 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

The 69 Eyes ja "Death Of Darkness" - ota uusi levy haltuun!

Levyltä löytyy Boycott-laina Gotta Rock, joka osaltaan määrittää albumin soundia.

Toisessa vaakakupissa painaa albumin loistava nimibiisi, joka tuo muistumia suoraan bändin kultaisiin goottivuosiin.

Death of Darkness -albumin on Suomessa tuottanut Erno Laitinen (Haloo Helsinki!, Sami Yaffa, CMX) ja miksannut Yhdysvalloissa Miles Walker (Coldplay, U2, Gwen Stefani, Katy Perry, Haloo Helsinki!).

Levyn yllättävä makupala on This Murder Takes Two -murhaballadi, jossa duettovieraana toimii Kat Von D.

"This Murder Takes Two kappale sai alkunsa, kun suunnittelimme menevämme Johnny Cashin pojan John Carter Cashin kanssa tekemään akustista synkkiskantri EP:tä hänen The Cash Cabin -studioonsa. Demosimmekin joitain biisejä, mutta EP jäi tekemättä. Näissä sessioissa syntynyt This Murder Takes Two -biisi jäi kuitenkin kummittelemaan ja nyt oli oikea aika ottaa se esille, varsinkin kun saimme mukaan Hollywood-tuttumme Kat Von D:n. Tämä biisi on henkilökohtainen suosikkini levyltä", Jyrki 69 kertoo.

Valitettavasti nimibiisin kaltaisia goottitimantteja ei ole levyllä ruuhkaksi asti, tosin Something real lainaa hienosti Feel Berlin -kappaleen tummanpuhuvaa tunnelmaa. Myös levyn päättävä Outlaws synkistelee mukavasti.

Dying in the night keventää tunnelmallisesti ja raikkaasti, Drive on menevää Billy Idol -rokkia ja Gotta rock on edelleen yksi Suomi-rockin timanteista.

The 69 Eyes osoittaa, että vielä virtaa mutta levyn nimibiisi jättää nälkää - jos vielä kerran bändi onnistuisi tekemään goottisynkistelyä täyden albumin verran - ei nyt mitään genrepuhdasta, vaan kuten HIM teki "love metallista" kuuman sanan, tumma genre kaipaisi The 69 Eyesin tunteellisen kosketuksen. Synkän ei tarvitse olla sydämetöntä!

















V2.fi | J.A. Kaunisto
< Onko tässä tulevan k... Patrick Wilson palaa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova